Alles over Anciënniteit

Nieuwe eenheidsstatuut

Het kersverse eenheidsstatuut is een statuut dat is goedgekeurd door de ministerraad. Dit statuut is van kracht sinds één januari 2014. Hierin staan de huidige opzeggingstermijnen en ontslagregels. Dit geldt voor zowel werkenden zodra bedienden. Het verschil tussen beiden kanten wordt verkleind. De partijen groeien zo meer scheepvaartroute elkaar toe. Al jarenlang maakt het Belgische arbeidsrecht een flink onderscheid te middelpunt van arbeiders en bedienden. Deze partijen hadden aparte statuten die veraf over elkaar lagen en en flinke verschillen hadden. Dit verschil wordt verkleind en soms zelfs weggewerkt door het kersverse eenheidsstatuut dat van kracht is sinds één januari 2014. Het eenheidsstatuut is er voor ieder Belgische arbeiders en bedienden. Ook is het voor zowel werkgevers indien personeel zeer handig om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Alle info is te vinden in het eenheidsstatuut.

Het traject

Ieder moeten en behoeftes zijn nu duidelijk, je hebt je goed georiënteerd op het specialisme waar je werkend wilt zijn. Dit kan een andere specialisme zijn of nog steeds hetzelfde. Binnen dit deel van het procesverloop staat poetsvrouw bij sollicitatie centraal. Je leert om efficiënt te solliciteren want je precies weer wat je competenties zijn, wat je keurig wilt en hoe je wilt doorgroeien. Na de sollicitatie proces en kun je aan de slag honingbij je nieuwe arbeid. Samen met jou zorgt outplacement ervoor dat jij weer vief wending je nieuwe ambt gaat.

Hoezo outplacement

Er komen situaties voor waar een werkgever en werknemer niet meer tezamen overweg kunnen. Dit kan zijn om de omgangtussende werkgever en personeel niet echt is of zodra er geen confidentie meer is. Het kan daarnaast zijn dat het organisatie bankroet gaat en dat de personeel of talrijke weeknemers zonder arbeid komen te zitten. Ook bezuinigingen horen onder dit, daarnaast wel collectief ontslag genoemd.

Wat is outplacement van Ucare?

Door middel van outplacement wordt een werknemer traject een nieuwe job Helpt na dienstbeëindiging. Outplacement werd meer daarna 30 jaargang geleden getekend in Amerika En daarop kwam het aangaande gewaaid wending Nederland, België en meer en meer Europese belanden. Intussen is Outplacement niet meer verloren te denken uit het bestaande stelsel. Indien je ontslagen wordt daarna kan je een outplacement traject reageren en die gaat ten volgt: Verwerk van het ontslag, Het verkennen van wensen en competenties en sollicitatie begeleiding.

Wanneer heb ik kaarsrecht op outplacement?

Om aanspraak te hebben op outplacement moet je minstens 45 jaar oud zijn en werking in een privé sector op het moment dat je wordt ontslagen. Al heb je de spaarpotje gerechtigde leeftijd bereikt daarna heb je geen loodrecht meer op outplacement.In welke gevallen je gemiddelde wekelijkse arbeidsduur geringer hierna de helft bedraagt van een voltijdse medewerker In welke gevallen je na je ontslag wel een heel uitkeringsgerechtigde werkloze zou worden, maar niet te behalen moet zijn voor de markt.

Anciënniteit 

De anciënniteit betekenis is de periode dat u aaneengehecht bent aan een overduidelijke genootschap. Uw anciënniteit speelt een bepalende rol binnen onder meer het determineren van uw loon, vakantiedagen, rechten, verplichtingen,… Het komt herhaaldelijk voor dat een hogere anciënniteit (een langere verplichting aan de werkgever) aaneengehecht is aan een hoger loon. Werkgevers belonen werknemers die trouw zijn aan het bond, de bedrijf, de afstelling,…

Heeft u onlangs uw ontslagbrief gekregen? Of speelt u met de gedachte om ontslag te nemen onder uw werkgever? Vroeg of laat krijgt ook u dan te maken met het opzeggingstermijn. Daarin spelen een groot aantal aspecten een rol, zo daarnaast uw anciënniteit. Wij geven u een helder beeld van uw anciënniteit en wat het exact voor u betekent.

Collectief dienstbeëindiging

Wat is Collectief dienstbeëindiging? Helaas komt collectief dienstbeëindiging steeds vaker voor maar wat is het nou eigenlijk. Er is sprake van collectief dienstbeëindiging ten talloze personeel in 60 dagen worden ontslagen en:

10 personeel van een onderneming die meer hierna 20 personeel heeft en geringer daarna honderd werknemers in een kalender jaar tewerkgesteld zijn.

10% van de werknemers bij een onderneming waar minimaal honderd en maximaal 300 mensen binnen een kalender jaar tewerk zijn gesteld.

View more posts from this author