Voor u het weet bent u ook NEN 1010 installatie tester

Lijkt het u wel wat om alles te leren over hoe u nu precies ladders moet keuren? Of wat dacht u ervan om een cursus te volgen waarna u aan de slag kunt als gecertificeerd NEN 1010 installatie tester? U kunt zich zeer gemakkelijk voor een van de vele inspectie- en keuringscursussen inschrijven. U selecteert de cursus van uw keuze. Dat kan bijvoorbeeld de cursus voor het keuren van ladders of die voor NEN 1010 installatie tester zijn. Vervolgens kiest u de locatie en data die u het beste uitkomen. Na het invullen van uw gegevens, bent u meteen ingeschreven. Daarna hoeft u uw aandacht alleen nog maar te besteden aan het volgen en afronden van de cursus.

Ladders en ander klimmaterieel laten keuren voor veiligheid

Het is van groot belang voor de veiligheid dat u trappen en ander klimmaterieel regelmatig laat keuren. Dit gaat vooral om draagbaar klimmaterieel. En wat handig is: u kunt dit klimmaterieel in eigen beheer keuren. U moet er gewoon een cursus voor volgen. Het doel van een keuring is het ontdekken van gebreken die na ingebruikneming kunnen ontstaan en voor gevaar kunnen zorgen. Vaak gebeurt het keuren van ladders één keer per jaar. Als de ladder is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een keuringssticker. Hierop staat ook wanneer de volgende keuring zal plaatsvinden. Het keuren kan bij u op locatie. U schakelt hiervoor een bedrijf in dat gespecialiseerd is in inspecties. Zo kunt u naast een keuring voor uw ladders ook een NEN 1010 installatie tester inschakelen bij eenzelfde bedrijf.

Wat test een NEN 1010 installatie tester nu precies?

Iedereen die met elektrische installaties werkt heeft wel gehoord van de NEN 1010 norm. Om te controleren of de installatie voldoet aan deze norm, komt er regelmatig een NEN 1010 installatie tester over de vloer. Deze installaties worden namelijk door een gecertificeerd NEN 1010 installatie tester gekeurd op basis van de NEN 1010 norm. Dit is de in Nederland geldende norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woonruimtes, gebouwen en infrastructuur. Een NEN 1010 installatie tester kijkt of deze installaties veilig zijn. U kunt zelf NEN 1010 installatie tester worden door een cursus te volgen. Omega is een erkend opleider van NEN 1010 installatie testers. U hoeft dan geen externe partij in te huren voor een keuring of periodieke controle. U kunt overigens ook andere cursussen volgen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf leren ladders te keuren.

View more posts from this author