Verbeter je vindbaarheid met structured data snippets

Zoekmachines zijn slim. Ze kunnen op diverse manieren bepalen hoe relevant jouw website is voor de potentiële bezoeker. Toch kan het helemaal geen kwaad om de zoekmachines te helpen. Dit kan door gebruik te maken van rich snippets. Of Structered data.

Artificial Intelligence

Er zijn honderden factoren die bepalen hoe hoog jouw website gaat ranken bij een specifieke bezoeker. Google geeft ze niet allemaal vrij. Toch zijn veel van die factoren bekend omdat bedrijven onderzoeken wat de verbeteringen in vindbaarheid zijn bij wijzigingen op een website. Dit is een kat en muis spel waar de zoekmachines eigenlijk helemaal niet op zitten te wachten. De bezoeker moet de meest relevante pagina snel kunnen vinden. Hiervoor zet Google zelfs AI (Artificial Intelligence) in en komt het regelmatig met grote en kleine updates. Toch zijn de belangen voor website eigenaren en zoekmachinebouwers veelal gelijk. Een niet relevante bezoeker gaat immers niet converteren. De bal ligt dus bij de eigenaar van je website. Zorg dat je website relevant is en goed vindbaar. Om de vindbaarheid voor zoekmachines te verbeteren is er structured data bedacht.

 

Rich snippets

Door de websitecode op bepaalde wijze te labelen weten zoekmachines wat er wordt aangeboden, door wie en wat het kost. Er zijn honderden tags die kunnen worden meegegeven aan stukjes content op de website. Labels die de bezoeker niet ziet maar wel wordt opgepikt door Google. Het gevolg van duidelijke labeling van je website content kan een grote beloning zijn in de zoekmachine resultaten. Google ‘beloont’ websites namelijk met rich snippets. Dit zijn uitgebreidere vermeldingen in de zoekresultaten. Bijvoorbeeld een foto of review bij je vermelding. Een dergelijke uitgebreide vermelding levert je meer kliks op. Je valt immers meer op dan je concurrenten. Zelfs als je niet op de eerste plaats staat.

Toepassen

Diverse CMS systemen hebben plugins waarmee structered data op de site kan worden geplaatst. Bijvoorbeeld WordPress heeft diverse plugins die je hiermee helpen. Let daarbij wel op de laadtijd van je webpagina. Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van Googel Tag manager. Bent u benieuwd hoe tags op uw website kunnen worden toegepast? Neem dan contact op met de specialisten van Linkenlogo. Zij helpen u graag met het opzetten van structured data tags op uw website.

https://linkenlogo.nl

View more posts from this author