ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Voor een kaakcorrectie kunt u bij Orfeokliniek terecht

Overweegt u een kaakcorrectie te nemen? Als het niet helemaal lukt om met een beugelbehandeling een onregelmatige stand van tanden en/ of kiezen te corrigeren, omdat er sprake is van een afwijkende stand van boven-en/ of onderkaak, kan een chirurgische kaakcorrectie uitkomst bieden. Ook kunnen afbijten, kauwen, lipsluiting, spraak en slikken door een operatie verbeteren. Ook op gebied van uiterlijk kan het voordelen met zich mee brengen, aangezien het een mooier beeld kan zijn. Kaakcorrecties worden alleen uitgevoerd bij mensen die volgroeid zijn; meestal vanaf 17 à 18 jaar. Zodra u de beslissing bent gaan maken, raden wij u aan om bij Orfeokliniek aan te kloppen. Orfeokliniek is de toonaangevende mondzorgkliniek in de wijde omgeving van Zoetermeer.

Om te onderzoeken of een operatie de juiste oplossing kan bieden, worden gebit, kaken, aangezicht en profiel uitgebreid onderzocht en worden dia’s, röntgenfoto’s en afdrukken van het gebit gemaakt. Ook wordt aandacht besteed aan vragen over de mogelijkheid tot cosmetische correcties van bijvoorbeeld neus, kin of hals. Hierna worden al deze gegevens door het team, dat bestaat uit een kaakchirurg en een orthodontist geëvalueerd. Vervolgens wordt het behandelplan met u besproken. Hierbij komen ook de voor-en nadelen en de mogelijke risico’s aan de orde. Het is belangrijk om in deze fase over alles wat nog onduidelijk is vragen te stellen, zodat u een goede beslissing kunt nemen.

Een kaakontsteking komt vaak voor, maar gelukkig kunnen de meeste infecties van het kaakbot goed behandeld worden met standaard antibiotica. Een kaakbotontsteking is immers meestal een bacteriële infectie en bacteriën kunnen goed met antibiotica worden bestreden. Sommige kaakontstekingen zijn moeilijker te behandelen dan anderen, bijvoorbeeld wanneer het algehele immuunsysteem verzwakt is of wanneer de bloedtoevoer naar de kaak om een bepaalde reden is verminderd. Voor meer informatie over een kaak operatie of een kaak ontsteking kunt u onze site bezoeken.

https://orfeokliniek.nl/