ZIZ Magazine
Image default
Gezondheid

Plastische chirurgie zeer populair maar minder in Nederland

De laatste jaren heeft de plastische chirurgie een zeer veel populariteit gewonnen met een behandeling hals en decolleté, borstvergroting,  botox en nog zoveel meer.  De Internationale vereniging voor Cosmetische Plastische Chirurgie ISAPS   hebben cijfers gepubliceerd  waarbij ze een enquête hadden opgemaakt  naar wereldwijde ingrepen die men gedaan heeft.   Uit dit onderzoek is uitgekomen dat Zuid-Amerika de nummer één is  op het gebied van plastische chirurgie maar op welke plaats kunnen wij Nederland terugvinden.

 De  top 3 de landen die aan plastische chirurgie doen zijn:

  1. Venezuela
  2. Brazilië
  3. Colombia

In Venezuela ondergingen maar liefst  8 op 1000 personen vorig jaar een ingreep bij een plastische chirurgie. Dit is zeer hoog als je  weet dat het wereldwijd gemiddelde op 1,6 op 1000 mensen ligt. In Nederland ligt de populariteit  een stuk lager , Nederland is zelfs nu niet meer terug te vinden in het onderzoek. Een aantal  jaar geleden nog wel toen we de 24ste plek bezitten. 

Botox Oegstgeest  behoud nog altijd zijn populariteit.   11,6 Miljoen keer  is er cosmetisch in mensen gesneden  in 2014 en dat telt men de behandeling met botox nog niet eens mee.  12,5 op 1000 mensen in de verenigde staten lieten deze ingreep doen.  Botox is nog altijd de populairste ingreep van het moment dat gevolgd worden een fillers behandeling, een borstvergroting, liposuctie en  laserontharing sluit de top 5 af.

Per land verschilt de populariteit natuurlijk wel want bijvoorbeeld in Iran is de populairste behandeling een neuscorrectie.  In Brazilie is dan een bilvergroting de meeste gedane behandeling, in Amerika  liet ruim een miljoen mensen botox inspuiten voor verschillende behandelingen.   Mannen ondergaan ook vaak operaties, de populairste bij mannen is een neuscorrectie en bij vrouwen een borstvergroting.  Het percentage van mensen die een operatie ondergaan is maar liefst  87% vrouwelijk.

http://faceland.nl/