ZIZ Magazine
Image default
Gezondheid

Topvitamins voor al je supplementen

Hoe ontstaat er een tekort aan vitamine D? Dat is wat veel mensen zich afvragen.  Een tekort aan vitamine D kan komen doordat er weinig zonlicht is, een tekort komt daarom dan ook voornamelijk voor in de winter in de zomer zal dit tekort vrijwel nooit optreden. Er zijn een aantal risicogroepen die moeten oppassen en sneller een tekort zullen oplopen, dit zijn met name oudere mensen en baby’s en vrouwen die een boerka dragen.

Om een tekort tegen te gaan zijn er een aantal supplementen op de markt gebracht die er voor kunnen zorgen dat dit tekort toch gecompenseerd wordt.  Eén van de vele supplementen die dit tekort kan compenseren is het supplement 5-HTP. Dit middel zorgt ervoor dat je toch vitaminen binnen krijgt die het menselijk lichaam nodig heeft en zeker in de winter van enorm groot belang is. Het is echter wel belangrijk om te weten dat supplementen dienen als toevoeging op je eetpatroon, het gebruiken van supplementen op zich heeft geen nut. Veel mensen gebruiken supplementen in plaats van bepaalde voeding, dit wordt zeker afgeraden. In totaal heeft ruim een kwart van de Nederlandse bevolking een tekort aan vitamine D, dit hoeft niet perse heel erg te zijn maar het is wel belangrijk dat er goed mee om wordt gegaan dus pas je voeding hier goed op aan. Een goed voedingspatroon kan er namelijk al voor zorgen dat dit tekort wordt teruggedrongen.

Zorg er dus vooral in de winter voor dat je gevarieerd eet en dat je voeding ervoor zorgt dat je tekort wordt gecompenseerd, supplementen is namelijk niet voor iedereen geschikt. Topvitamins is een bedrijf wat een zeer groot aanbod heeft op het gebied van supplementen, ben je benieuwd? Surf dan eens naar hun website om te kijken wat zij allemaal aanbieden en of er wellicht iets voor jou bij zit om te gebruiken.

http://www.topvitamins.nl/