Hoe kan adiabatisch koelen u helpen?

Doordat vocht uit de lucht verdampt, ontsnapt er warmte aan de lucht. Dat gebeurt er bij adiabatisch koelen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Stelt u zich voor dat een luchtbehandelingskast van ontwikkelaar en producent Menerga in een zwembad wordt geplaatst, om middels adiabatisch koelen het klimaat onder controle te houden. De lucht uit het zwembad komt in de kast terecht en wordt bevochtigd met onbehandeld leidingwater. Dit water verdampt, waardoor de warmte wordt onttrokken.

Menerga is de uitvinder van adiabatisch koelen en dat merkt u

Menerga was het eerste bedrijf dat een luchtbehandelingskast en andere klimaatsystemen ontwikkelde om adiabatisch te koelen. Dit doen ze al sinds 1991, om zo op een milieuvriendelijke manier te koelen. Het begon 25 jaar geleden met het type Adsolair. Met een dubbele kunststof kruisstoom warmtewisselaar, welke is gemaakt van Polypropyleen, kan kalk zich niet hechten aan de warmtewisselaar. Hierdoor gaan de systemen extra lang mee. Ook vandaag de dag is en blijft Menerga vernieuwend op het vlak van adiabatisch koelen. Een luchtbehandelingskast kan worden gebruikt in omgevingen en locaties waar het klimaat continu moet worden geregeld, zoals bijvoorbeeld in een zwembad of sportcomplex.

Adiabatische koeling: een zeer efficiënt principe uit de natuur

Adiabatisch koelen is een van de natuurwonderen. Door waterverdamping kan er warmte aan de lucht ontsnappen. Dit betekent dat het een koelend effect heeft. Vergelijk het met sporten. U heeft het warm en gaat zweten. Zodra het zweet verdampt op de huid, wordt de warmte onttrokken aan uw lichaam en daalt uw lichaamstemperatuur. Menerga is ontwikkelaar en producent van innovatieve lucht- en klimatiseringsystemen en zet dit natuurkundige proces van adiabatisch koelen om in hoog efficiënte klimaattechniek. Op deze manier kan bijvoorbeeld uw datacenter veilig koel worden gehouden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw apparaten te vochtig worden. Een Adiabatische koeling is dus veilig en effectief! Ga daarom snel naar een van de Menerga verkooppunten.

View more posts from this author