ZIZ Magazine
Image default
Woningen

Een kleurstaal aanvragen? Dit wil je weten

Keukens zijn in verschillende vormen, maten en kleuren te koop. Daarnaast heb je enorm veel keuze uit verschillende soorten materialen, opties en mogelijkheden. Wij snappen dan heel goed dat het lastig kan zijn om de juiste keuzes te maken. Vooral als je jezelf online oriënteert. Gelukkig is er een handige optie waarmee je bijvoorbeeld de kleur van een werkblad in levende lijve kan bekijken. Dit kan met behulp van een kleurstaal aanvragen.

Wat is het voordeel van een kleurstaal aanvragen?

Het voordeel van een kleurstaal aanvragen is dat je de kleur in levende lijve kan bekijken. Je hoeft niet naar de winkel, want je krijgt de kleurstaal via de post opgestuurd. Op die manier kan je thuis de kleur die je op het oog hebt bekijken. Dan weet je ook zeker of je wel de juiste keuze hebt gemaakt of dat je misschien toch naar andere kleuren moet kijken als het niet naar wens is.

 

Een ander voordeel is dat je met een kleurstaal ook de kleur kan matchen met de andere kleuren die in je keuken of in je huis aanwezig zijn. Op die manier bepaal je of de kleur die je online hebt uitgekozen ook past bij de kleuren die al aanwezig zijn. Kleuren zien er op een beeldscherm heel anders uit dan in het echt en daarom biedt een kleurstaal aanvragen ook uitkomst.

 

Een ander voordeel is dat je het materiaal van bijvoorbeeld het werkblad kan voelen. Er zit verschil in de structuur van werk- en  aanrechtbladen en misschien ben je wel heel nieuwsgierig naar hoe het voelt. Dat is niet iets wat je via een afbeelding op het internet kan doen. Daarom kan een kleurstaal je helpen om een werkblad dat je op het oog hebt te voelen. Gewoon thuis en zelfs vanuit je luie stoel of vanaf de bank. 

Waar kan je deze aanvragen?

Normaliter doe je een kleurstaal aanvragen bij de winkel waar je een werk- of aanrechtblad hebt gezien. Het heeft weinig zin om bij een andere winkel of aanbieder de kleurstaal aan te vragen, omdat het een ander product kan zijn. Ondanks dat het erop lijkt. Dan komt de kleurstaal weer niet overeen met het product dat je online hebt gezien en heb je alsnog een vertekend beeld. En dan is de kans aanwezig dat je ook de verkeerde keuzes maakt. In de regel doe je online een kleurstaal aanvragen, maar je kan ook in de winkel zelf vaak een kleurstaal meenemen. Je moet hier wel om vragen.

Is een kleurstaal aanvragen kosteloos?

Ja! In de regel zijn kleurstalen gratis, maar dit wil niet zeggen dat je oneindig veel samples kan aanvragen. Er zit wel een limiet aan. Je moet wel een serieuze interesse hebben in het product alvorens je een kleurstaal aanvraagt. Een kleurstaal aanvragen is bedoeld als laatste stap om je gevoel te bevestigen en om uiteindelijk een bestelling te plaatsen. Wil je meer opties voelen en zien? Dan is het handiger om gewoon de dichtstbijzijnde showroom van een winkel te bezoeken en om daar je keuzes te maken.