ZIZ Magazine
Zakelijk

3 tips voor zelf meubels maken

Meubels maken is een vak apart. Echter is het leuk om het zelf ook een keer een poging te geven. Puur om het een keer geprobeerd te hebben of om je eigen draai te geven aan je inrichting. Het is dan ook leuk om verschillende soorten hout en verschillende stijlen in je interieur te verwerken. Door je huis op deze manier in te richten, creëer je een warm gevoel. Echter is het soms wel lastig om te beginnen. Veel weten niet wat ze moeten doen. Maar het valt allemaal best wel mee. In dit artikel vind je 3 tips voor het maken van meubels.

 

  1. Spendeer genoeg tijd aan het tekenen

Bij een tekening komt de uitspraak ‘een goed begin is het halve werk’ goed tot zijn recht. Het is namelijk zeker het geval wanneer het gaat over meubels maken. Spendeer dan ook veel tijd aan je tekening. De afmetingen van je tekening moeten kloppen, zo niet, dan klopt je meubel uiteindelijk ook niet. Zorgt daarom ook voor verschillende hoeken, zodat je precies weet wat je aan het doen bent, als je dadelijk echt ‘echt’ aan de slag gaan.

 

2. Kies het juiste materiaal

Je zou zeggen, hout is hout, maar schijn bedriegt. Er zijn wel 230 verschillende houtsoorten. Denk daarom na over welk type je wilt. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn de volgende:

  • Hoe hard moet het hout zijn? Is het te zwak dan heb je kans dat je meubel uiteindelijk in elkaar stort.

  • Welke kleur moet het hout zijn? Dit heeft puur te maken met jouw eigen smaak en welke stijl je graag in huis wilt.

  • Voor welke omstandigheden moet het hout bestand zijn? Stel je wilt een tafel maken om buiten te zetten, dan moet het aardig bestand zijn tegen regen en sneeuw.

 

3. Verzamel al het materiaal

Niemand zal vergeten hout te kopen. Maar het is wel belangrijk om aan alles te denken. Het is vervelend om thuis te komen en je bent bijvoorbeeld bouten en moeren vergeten. Wellicht is het verstandig om iemand mee te nemen, de kans is namelijk groter dat jullie ook schuurpapier en schroeven kopen, als je samen bent.

Gerelateerde artikelen

Met Essent contact opnemen

WAT IS DE PERFECTE VERGADERZAAL? HIER ZIJN ENKELE IDEEËN EN TIPS

Printers spelen een belangrijke rol in onze samenleving