ZIZ Magazine
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over werken in de Cloud

De ‘Cloud’, je hebt er vast wel eens van gehoord. Tegenwoordig lijkt bijna iedereen wel ‘in the Cloud’ te werken. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Wat wordt er verstaan onder de ‘Cloud’ en hoe kom je eraan? Maar misschien nog wel belangrijker: wat zijn de voor- en nadelen van deze manier van werken? Je leest het allemaal in deze blog. Lees dus snel verder!

Wat wordt er verstaan onder de ‘Cloud’ en hoe kom je eraan?

De ‘Cloud’ is een soort online omgeving, een omgeving op het internet, waar al jouw bestanden staan opgeslagen. Je kunt het vergelijken met de harde schijf van de computer waar je al jouw documenten, filmpjes, afbeeldingen en dergelijke opslaat, maar dan dus online op het internet. Je kunt echter niet alleen bestanden in de cloud opslaan, maar ook gegevens en software. Dit maakt het mogelijk om bestanden online te bewerken zonder dat je hiervoor een computerprogramma op je computer of laptop geïnstalleerd moet hebben. Vaak heb je binnen de cloud ook toegang tot je agenda en e-mail. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Microsoft 365.

Om toegang te krijgen tot de cloud kun je direct een contract afsluiten met een provider zoals Microsoft. Je kunt er echter ook voor kiezen om in zee te gaan met een IT professional of dienstverlener die jou totaal ontzorgt omtrent cloud oplossingen. Zij weten er alles van en kunnen jouw adviseren en de ondersteuning bieden die jij nodig hebt. Zo haal jij het maximale uit de cloud!

Wat zijn de voor- en nadelen van werken in de Cloud?

Het eerste voordeel van werken in de cloud is dat je niet beperkt wordt in je opslagruimte. Deze is gigantisch en kan indien gewenst verder worden uitgebreid. Daarnaast zijn alle bestanden en gegevens altijd en overal te raadplegen en bewerken op voorwaarde dat je een internetverbinding hebt. En dat is ook meteen het eerste grote nadeel: je hebt altijd internet nodig. Heb je geen internet? Dan kun je eigenlijk niets beginnen. Ook met een instabiele of trage internetverbinding kun je tegen problemen aanlopen, bijvoorbeeld wanneer je grote bestanden wilt uploaden. Dit kan dan een eeuwigheid duren. Wel is het zo dat je in de cloud gemakkelijk bestanden met elkaar kunt delen én dat er altijd een back-up beschikbaar is, mocht er onverhoopt iets misgaan.

https://www.think4.nl/