ZIZ Magazine
Image default
Aanbiedingen

De trend van nu: Scandinavisch

Door de jaren heen hebben we kennis gemaakt met diverse trends en stijlen. Van brocant, klassek of industrieel, we hebben het allemaal gezien. Tegenwoordig is er één stijl die niet weg te denken is uit onze woonkamers, en dat is de Scandinavische stijl. Bekend om de rustgevende kleuren, fijne vormen en natuurlijke stoffen, met deze trend geef je je ruimte een super hippe touch. Daarbij horen uiteraard ook mooie en trendy vloerkleden.

 

FIjne lijnen en elegante vormen

Een belangrijk thema van Scandinavische interieurs zijn de mooi afgewerkte lijnen die telkens weer terugkomen. Dat zie je terug in de foto’s op de muur, de banken, kasten, maar ook de vloerkleden. Zo krijg je een mooie moderne, maar tot knusse stijl in het interieur. De Scandinavische vloerkleden zie je dit tevens terug. Erg mooie gedetailleerde patronen, of juist effen, in zachte vormen die telkens terugkomen. Dat is iets wat je met een scandinavische vloerkleed in huis haalt.

 

Typen, stijlen en kleuren voor vloerkleden

Het thema wat telkens weer terugkomt bij Scandinavische interieurs zijn de pastel kleuren als beige, lichtgroen of houtkleurig. Ook is wit of gebroken wit natuurlijk een optie. Wit fungeert vaak als de basis, zodat de andere kleuren in het interieur er goed uit kunnen springen. Die zorgen dan voor een mooi contrast met de ondergrond, zodat je een goede combinatie hebt van eyecatchers en rustgevende tinten. Dit zie je ook goed terug bij de vloerkleden.

 

Fris en levendig met een Scandinavisch interieur

Natuur, frisheid en zuiverheid komen telkens terug in Scandinavische interieur. Houtkleuren en natuurlijk ogende tinten zie je overal. Dit is mede te verklaren door de geografische ligging van Scandinavië. Hoog in het noorden, met veel bos, meren, natuur en sneeuw. Geen wonder dat je deze thema’s telkens in de de Scandinavische stijl deze thema’s terugziet. Een prima interieur om ‘s avonds na een lange werkdag in tot jezelf te komen.

 

https://www.obbyo.nl/