ZIZ Magazine
Image default
Aanbiedingen

Het platteland

Als men aan het platteland denkt, dan komt er vaak een beeld bij kijken van weilanden en boerderijen. Niet zo gek ook in Nederland, aangezien er hier veel aan landbouw en veeteelt gedaan wordt. Het is tevens een van Nederlands grootste exportproducten. Aan de andere kant denkt men vaak aan boerderijen als ze het hebben over rustig wonen. Niet elke bewoner van een boerderij bedrijft dan ook landbouw of veeteelt. Veel boerderijen worden ook gekocht door gezinnen die een rustig leven op het platteland willen opbouwen, weg van de drukte van de stad. Er zijn ook mensen die een vervallen boerderij willen opknappen als een doe-het-zelf project.

Boerderijen te koop

Steeds vaker zie je een boerderij te koop staan. De reden hiervoor is dat steeds meer boeren een nieuwe weg in willen slaan of omdat de vorige bewoners te oud waren om de boerderij nog te kunnen onderhouden. Veel mensen uit de stad, maar ook lokalen, zien dit als een kans om een droom uit te laten komen. Als een boerderij te koop wordt gezet, dan kun je rekenen op veel bekijks. De grote ruimtes, de grote tuinen en de natuur om je heen zorgt voor veel aandacht van potentiële kopers. Houd er rekening mee dat boerderijen vaak nog gedeeltelijk opgeknapt moeten worden. Dit kun je zelf doen als project met je partner óf je laat het werk uitbesteden.

Als je zelf een boer bent die de boerderij wilt kopen, dan hoef je niet de hele boerderij te verbouwen naar alleen een boerderijwoning. De stallen en schuren kunnen aangepast worden aan datgene dat jij als boer verbouwt of welke dieren jij bezit.

Ook kiezen gezinnen er steeds vaker voor om op het platteland te gaan wonen om hun kinderen op te laten groeien in de natuur. Meestal willen deze gezinnen ook een aantal boerderijdieren houden.

https://klement-rentmeesters.nl/boerderij-te-koop/