ZIZ Magazine
Image default
Architectuur

Nieuwe manieren van huizen bouwen: prefab woningen

Tegenwoordig wordt op allerlei velden geïnnoveerd. De woningmarkt is één van de markten waar veel mensen die op zoek zijn naar een huis niet direct innovatie verwachten, maar er wordt enorm veel geïnnoveerd om zoveel mogelijk mensen aan hun droomhuis te helpen. In deze blog zullen wij enkele innovaties toelichten.

Een huis ontwerpen op de bank

Dankzij de toegankelijkheid van nieuwe soorten ontwerpprogramma en applicaties kunnen mensen vanuit het comfort van hun bankstel hun huis ontwerpen. Deze ontwerpen kunnen dan door een architect bekeken worden en worden aangepast in gesprek met de toekomstige huiseigenaar. Zo kun je thuis je huis ontwerpen en een grote hand hebben in hoe je huis er in de toekomst gaat uitzien. Deze innovatie maakt het mogelijk om iedereen die geen kennis heeft van huizen ontwerpen alsnog een greep te laten hebben in het uiterlijk van hun droomhuis.

Een prefab woning net als lego voor volwassenen

Prefab woningen zijn steeds populairder geworden de laatste jaren. Dit is een methode die eerst werd gebruikt voor industriële gebouwen en grote complexen, maar nu heeft de methode zijn weg in de huizenmarkt gevonden. Wat is een prefab woning precies? Een prefab woning staat voor prefabricatie. Dit betekent dat de grote onderdelen van het huis niet op locatie worden gemaakt, maar in een andere fabricatie locatie worden gemaakt. Dit betekent dat een huis bouwen veel sneller gaat, aangezien alleen de onderdelen in elkaar moeten worden gezet. Dit betekent ook dat de kosten van het huis erg omlaag gaan. Niet alleen kan deze innovatieve bouwmethode gebruikt worden voor normale huizen, maar je kunt er hele villa’s mee maken. Dankzij de modulaire bouwwijze is het mogelijk om makkelijk je huis uit te breiden in de toekomst met een nieuwe kamer of zelfs een andere muur.

https://bruis-architectuur.nl/prefab-woning