ZIZ Magazine
Image default
Internet

Grote bestanden versturen

Moet u, bijvoorbeeld voor uw werk, regelmatig grote bestanden versturen? Of heeft u een daarvoor een andere reden? In dat geval zijn er verschillende programma’ waar u gebruik van kunt maken. Het punt is echter dat veel mensen niet weten of ze een gratis versie nodig hebben, of dat ze beter een betaald abbonement kunnen nemen. In dit artikel bespreken we enkele afwegingen, zodat u een goed besluit kunt nemen over deze kwestie. Dat is natuurlijk wel een fijn gegeven.

 

Hoe groot zijn de bestanden

Het punt is dat er verschillende programma’s zijn waarmee u grote bestanden kunt versturen. In veel gevallen kan dit ook gratis, maar er zijn dan wel beperkingen aan de bestanden. Aan de ene kant zijn er bijvoorbeeld beperkingen als het gaat om het aantal data dat u kunt verzenden. Gaat het echt om zeer grote data? In die gevallen heeft u dan bij verschillende programma’s een abbonement nodig. Maar sommige programma’s werken ook anders. Het kan bijvoorbeeld ook het geval zijn dat u met bepaalde programma’s slechts eenmalig per week bijvoorbeeld bestanden kunt sturen. Alle programma’s werken anders en u moet goed kijken wat bij u past.

Ga dus van te voren altijd na of u bij grote bestanden versturen de ruimte nodig heeft van een premium abbonement, of dat dit helemaal niet het geval is. Het kan dan natuurlijk flink geld besparen.
 

Andere voordelen

Een premium abbonement kunnen overigens ook andere voordelen hebben. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de veiligheid. Natuurlijk weet u wel dat er op internet veel privacy wordt geschonden. Omwille van die redenen zijn er ook wetten ingelast om dit te verminderen. Bij het versturen van bestanden kunnen er veel privacygegevens loskomen. Deze wilt u natuurlijk niet in verkeerde handen laten vallen. Bepaalde programma’s zorgen voor extra veiligheid wanneer u een premium account neemt.