ZIZ Magazine
Image default
Internet

Ziggo schakelt analoge tv uit vanaf 24 april

Een tijdje geleden maakte Ziggo bekend in april te starten met het uitschakelen van analoge tv. Nu heeft het bedrijf bekend gemaakt het uitfaseringstraject van analoge tv te starten op 24 april. De regio Capelle aan den IJssel is als eerste aan de beurt. De klanten van Ziggo die in deze regio wonen, kunnen vanaf 24 april geen analoge tv meer kijken.

 

Een volledig digitaal tv-aanbod

Ziggo wil een volledig digitaal tv-aanbod creëren. Daarom wordt de analoge tv in fases uitgeschakeld door het kabelbedrijf. Ongeveer 300.000 abonnees gebruiken hun primaire televisie nog altijd om analoog naar televisiezenders te kijken. Een deel van deze groep beschikt al over een televisie om digitaal tv te kijken. De mensen die geen geschikte televisie hebben, krijgen van Ziggo een gratis minidecoder van Humax. Met dit apparaatje is het toch mogelijk om digitaal televisie te kijken

 

Voor sommige klanten zal het even wennen zijn om digitale tv te kijken, maar dit brengt wel enkele voordelen met zich mee. Zo is de beeldkwaliteit van digitale tv beter dan de beeldkwaliteit van analoge tv en krijgen klanten bovendien meer televisiezenders in hun abonnement, voor dezelfde prijs. In feite is de ontwikkeling van het uitfaseringstraject dan ook een positieve ontwikkeling.

 

Langzaam geen analoge tv meer

Ziggo wil binnen de periode van twee jaar in het gehele verzorgingsgebied alleen nog digitale televisie aanbieden. Dit betekent dat klanten van Ziggo over twee jaar geen analoge tv meer kunnen kijken. De eerste groep klanten die dit gaat merken, woont in de regio Capelle aan den IJssel. De tweede groep klanten die met de verandering geconfronteerd wordt, woont in de provincie Friesland. Na de regio Capelle aan den IJssel wordt de analoge televisie in een groot deel van deze provincie stopgezet. 

 

Als deze twee regio’s geen analoge tv meer hebben, evalueert Ziggo het uitfaseringstraject. Als de evaluatie positief is, gaat het traject verder. Welke regio dan op de lijst staat om de analoge tv te schrappen, is nog niet bekend. 

Bron: https://allesineenpakketten.nl/

https://allesineenpakketten.nl