ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Het leukste houten buitenspeelgoed

Tegenwoordig zien we in de wereld van het buitenspeelgoed steeds meer plastic buitenspeelgoed. Dit is zonde want echte authentieke materialen zoals hout worden nu een ondergeschoven kindje. In dit artikel bespreken we daarom het leukste en mooiste houten buitenspeelgoed.

 

Houten schommel

Natuurlijk kun je een ijzeren schommel in je tuin zetten, maar in de meeste tuinen staat een houten schommel veel mooier. Een houten schommel kunt u bovendien ook zelf maken al gaat dit wel enige moeite kosten. Je moet hiervoor eerst vier staanders van vier of vijf meter een meter in de grond bevestigen en ervoor zorgen dat ze met een halfronde regel een stevige driehoek vormen. Je bevestigt de palen aan elkaar met een slotbout inclusief bijbehorende volgring. De staanders maak je vervolgens aan elkaar vast met een schoren. Deze kan je bevestigen met lange strips en lange spijkers. Hierna geef je de schommel nog extra stevigheid door vier 45 graden schoren te maken die je met een halfronde regel vastmaakt.

Als dit allemaal te veel moeite is kun je ook altijd een kant-en-klare schommel kopen.

 

Houten zandbak

Een plastic zandbak kan heel leuk zijn en biedt ook zeker voordelen ten opzichte van een houten zandbak, maar onze voorkeur gaat toch uit naar de houten variant. Een plastic zandbak is vaak een gedrocht in de tuin, terwijl een houten zandbak in vrijwel elke tuin past door de natuurlijke uitstraling. Houten zandbakken gaan daarnaast jaren mee, terwijl plastic zandbakken verkleuren na verloop van tijd.

 

 Houten speelhuis

Bijna elk kind droomt van een eigen boomhut hoog in de hoogste boom. Helaas heeft niet iedereen een geschikte boom in de tuin staan voor een boomhut. Een goed alternatief is dan een houten speelhuis. Elk kind vindt het geweldig om een eigen huisje te hebben waar gezellig in gepicknickt of geslapen kan worden. Veel houten speelhuizen komen in combinatie met een glijbaan, waardoor er voor de actieve kinderen ook uren speelplezier is.