ZIZ Magazine
Image default
Internet

De do's en don'ts van webdesign en codering – Zizimagazine.nl

Webdesign en codering gaan hand in hand met elkaar, maar soms kan het moeilijk lijken om te volgen als u geen van beide kent. Veel mensen die in dit beroep zijn gekomen, hebben met vallen en opstaan ​​moeten lijden, dus heb niet het gevoel dat je alleen staat in de strijd! Daarom hebben we deze lijst met handige tips en advies samengesteld over hoe u aan de slag kunt gaan met webdesign of codering, ongeacht uw huidige vaardigheidsniveau. Hier is alles wat u moet weten over webdesign en codering!

Basis HTML: wat is het?

HTML is de taal van het web, wat betekent dat het wordt gebruikt om alle inhoud die u op internet ziet, te coderen. HTML is geen programmeertaal. Het is eerder een opmaaktaal die definieert hoe tekst en andere elementen op webpagina’s moeten verschijnen.

HTML is oorspronkelijk uitgevonden door Tim Berners-Lee in 1990 als een manier om informatie te delen tussen onderzoekers die op verschillende locaties met verschillende soorten computers werken, waarvan vele geen complexere software zoals Microsoft Word of Excel kunnen draaien. Door in plaats daarvan HTML te gebruiken, konden deze wetenschappers samenwerken zonder tijdrovende e-mailsystemen te gebruiken.

Do’s en don’ts voor beginners

Je hebt geen speciaal gereedschap nodig, maar je moet wel leren coderen. Een goede plek om te beginnen is op Codecademy. Er zijn twee belangrijke dingen die u wilt weten: HTML en CSS. Dit zijn talen die worden gebruikt door webbrowsers die de structuur van een website vormen, opmaak genoemd.

HTML staat voor Hypertext Markup Language, wat de tekst op uw site (het lettertype, de grootte, de kleur) en afbeeldingen en video-insluitingen regelt. CSS staat voor Cascading Style Sheets die bepalen hoe alles eruitziet op het scherm (lettertypen, achtergrondkleuren, spatiëring). Door zowel HTML als CSS te leren, krijgt u een solide basis in webdesign.

Typografie – Do’s & Don’ts

De voordelen van zelflerend webdesign of coderen zijn dat het zeer kosteneffectief is en dat u het uzelf in uw eigen tempo kunt aanleren. De nadelen zijn dat de meeste banen een hbo-opleiding vereisen, dus het kan moeilijk zijn om werk te vinden zonder dit. Bootcamps hebben daarentegen kortere programma’s, maar bieden meestal ook arbeidsbemiddeling. Waar het op neerkomt, is dat als je een carrière in webdesign of codering wilt, je voor de langere route van zelfstudie of een bootcamp moet gaan in plaats van naar de universiteit.

Basis HTML

HTML staat voor Hypertext Markup Language, het formaat waarin webpagina’s zijn gecodeerd. Het grootste deel van deze blogpost is bijvoorbeeld in HTML geschreven! Hier zijn enkele DO’s en DON’Ts voor eenvoudige HTML:
WEL vet of cursief gebruiken om tekst te benadrukken.
GEBRUIK NIET alleen hoofdletters om tekst te benadrukken.
DO maak lijsten met een opsommingsteken om de drie regels (elke regel van een ongeordende lijst moet beginnen met één asterisk).
Breek geen zinnen in het midden van een alinea (tenzij het absoluut noodzakelijk is).
DOE elke alinea 1 inch inspringen aan de linkerkant van uw scherm, zodat het gemakkelijker te lezen is.
Verander de uitlijning NIET zonder wat lege ruimte tussen alinea’s te laten.

Basis CSS –

Er zijn voor- en nadelen aan zowel zelflerend webdesign als codering versus het volgen van een bootcamp of universitaire opleiding, maar we zullen ze hier bespreken. Zelflerend webdesign en coderen is geweldig omdat je in je eigen tijd kunt werken. Bovendien zijn er tal van online bronnen die u kunt gebruiken, zoals Codeacademy. Als je besluit dat zelfleren iets voor jou is, dan is deze blog perfect voor jou! Het nadeel van zelfleren is dat het zonder de hulp van een mentor of leraar moeilijk kan zijn om erachter te komen waar er precies een fout in je code zit. Bootcamps zijn een goede manier als je op zoek bent naar iets intensievers dan alleen een introductiecursus of naschoolse les.

https://adsource.nl/website-laten-maken