ZIZ Magazine
Image default
Attracties

3 dingen die je moet zien in Rotterdam!

Rotterdam behoort tot een van de modernste steden van Nederland. Dit komt doordat Rotterdam in de tweede wereldoorlog nagenoeg volledig platgebombardeerd is. Na de bombardementen vond er een grootte wederopbouw plaats. Doordat Rotterdam een van de zwaarst getroffen steden is, zijn er veel nieuwe en met name moderne gebouwen gebouwd. De stad heeft naast haar prachtige gebouwen nog veel meer te bieden. Wanneer je je in Rotterdam bevindt, moet je onderstaande bezienswaardigheden echt een keer bezoeken!

1. De Rotterdamse haven

De Rotterdamse haven was tot een aantal decennia geleden de grootse haven ter wereld! Inmiddels is deze titel al toegewezen en een tal andere havens rondom de wereld. Wel is de Rotterdamse haven nog steeds veruit de grootse haven van Europa. Het is het zeker waard om eens een kijkje te gaan nemen bij Maasvlakte 2. Maasvlakte 2 is een benaming voor de uitbreiding van de Rotterdamse haven. De haven werd uitgebreid om bij te benen met de concurrentie. De haven werd maar liefst met 20% groter. Via 4 fietsroutes zijn zowel Maasvlakte 1 als 2 te ontdekken. Daarnaast kun je Maasvlakte 2 beleven door aan boordt te gaan van de FutureLand Ferry. 

De Maasvlakte kan bezichtigd worden doormiddel van een boottocht Rotterdam. Echter is een boottocht Rotterdam niet de enige manier om een kijkje te nemen bij de Maasvlaktes. Dit deel van de haven is namelijk ook via 4 fietsroutes te bereiken!

2. Diergaarde Blijdorp

Ben je een echte dierenvriend? Neem dan een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp. Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen in Nederland. De diertuin bevat maar liefst 18.000 dieren. Blijdorp ontvangt gemiddeld ruim 5.000 bezoekers per dag. Wellicht is de naam Blijdorp je wel eens voorbij gekomen. Dit kan komen doordat er in 2007, precies op de dag van het 150-jarig bestaan, een gorilla genaamd Bokito ontsnapte. Gelukkig werd Bokito veilig teruggeplaatst in zijn verblijf. De dierentuin trof hetzelfde jaar nog maatregelen om de dierentuin “Bokitoproof” te maken.

3. De Erasmusbrug en Euromast Tower

De Erasmusbrug en Euromast Tower zijn zoals de inleiding al benoemd het gevolg van de bombardementen uit de tweede wereldoorlog. De Erasmusbrug verbindt de noordelijke en zuidelijke stad waarnaast de Euromast Tower je een prachtig uitzicht van Rotterdam biedt. Deze 2 prachtige architectonische bezienswaardigheden kenmerken de enorme groei die Rotterdam de afgelopen decennia heeft meegemaakt.

 

 

https://www.spido.nl/tochten-cruises/dagtocht-tweede-maasvlakte-2022