ZIZ Magazine
Image default
Electronica en Computers

Hulp bij het kopen van een hoverboard

Hulp bij het kopen van een hoverboard

Het kopen van een Hoverboard kun je een stuk eenvoudiger maken door de namaak modellen te vermijden. Hiervoor moet je goed opletten welk moederbord er gebruikt wordt. Enkel als dit om echte modellen gaat dan zit er een TaoTao moederbord in. Dit is niet alleen belangrijk voor een veilige en goede werking, maar ook voor het aansturen van de accu. Een goed moederbord zorgt ervoor dat een accu niet meer gebruikt als dat nodig is. Dan komen we bij het 2de belangrijk punt en dat is toch wel de accu. Het beste kun je kiezen voor Samsung of LG accu’s omdat deze een bewezen kwaliteit hebben. Echter is het vooral belangrijk dat de accu beschikt over 20 cellen. Zo gaat hij tot wel 50% langer mee. Qua prijs hoeft dit niet eens veel duurder te zijn. 

Bovendien wordt hij toch wel een aantal jaar gebruikt en dan is zeker de accu heel belangrijk. Je wil immers niet dat je kind na 10 minuten spelen alweer terug komt. Bovendien is het ook verstandig om op de actieradius te letten. Deze laat in afstand zien hoelang de accu ongeveer meegaat. Daarnaast is het belangrijk om ook goed te kijken naar de wielen. hoe dikker ze zijn hoe meer draaggewicht ze hebben in de meeste gevallen. Vaak staat dit ook in de specificaties aangegeven. Ook is het wel aan te raden om een model te kiezen met een vermogen van minimaal 350 watt. Hierbij merk je namelijk echt comfort, want bultjes en hobbels voel je niet tot nauwelijks.

Belangrijke tip omtrent de oplader

Bij 5top raden we je aan goed te kijken naar oplader. Deze moet qua veiligheid voorzien zijn van een UL certificering. Dit zorgt er namelijk voor dat de accu stopt met opladen zodra hij vol is. Voor de brandveiligheid is dit zeker belangrijk aangezien veel imitatie merken niet over deze certificering beschikken.