ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Duurzaam wonen

Het is inmiddels dagelijks het gesprek van de dag en ook in de media wordt er veel aandacht aan besteed. De klimaat crisis! Je kan er van denken wat je er van vindt maar als miljarden mensen op de wereld de verwarming aanzetten, om van de auto’s en fabrieken nog maar niet te spreken, is het logisch dat het in ieder geval wel iets van effect heeft op onze planeet. Nederland loopt al decennia voorop als het om wetenschap, technologie en ontwikkelingen gaat. Begrijpelijk dus dat de overheid veel wil investeren in het co2 neutraal worden van onze maatschappij. Niet dat Nederland nou zo super veel impact heeft op het milieu maar vooral ook om het goede voorbeeld voor andere landen te zijn en koploper te zijn als het gaat om innovatie. Door voor te lopen qua innoveren krijgen we op zakelijk gebied veel terug van onze investeringen. Kijk naar het waterschap, Nederland wordt over de hele wereld gevraagd als er problemen zijn met watersnood. Zo zijn wij als kikkerlandje pas nog opgeroepen door de stad New York om te helpen het opkomende waterprobleem te verhelpen.

Een betere wereld begint bij je zelf

Als burgers kunnen wij zelf ook veel doen om de belasting op het milieu te verminderen. Minder snel de verwarming aan en gewoon wat warms aantrekken, minder lang douchen en niet te veel stroom verbruiken. Als we dat allemaal doen scheelt dat wereldwijd een hoop. Massa is kassa moet je maar denken. Wanneer je een budget hebt is het verstandig om eens goed na te denken wat je kan veranderen aan je woning als het gaat om duurzaamheid. Zonnepanelen plaatsen, (betere) isolatie aanbrengen waar mogelijk en het plaatsen van een  waterbespaarder in de kranen, het draagt allemaal bij. Niet alleen in de portemonnee, want vaak heb je een duurzame investering sneller terug verdiend dan je zou denken, maar vooral ook voor het klimaat. Wil je jouw woning ook verduurzamen? Neem dan contact op met een duurzaam bouwbedrijf. Zij kunnen je adviseren over de mogelijkheden en een offerte is altijd vrijblijvend.

Meer duurzame ideeën

Wil je meer ideeën en tips over het verduurzamen van jouw woning? Op internet wordt er, niet voor niets, steeds meer aandacht besteed aan klimaat neutrale oplossingen. Zo kan je bijvoorbeeld ook bij de consumentenbond terecht voor tips voor duurzaam wonen. Wil je meer tips? Zoek dan even op Google! Ik zou zeggen DOEN, en succes met het duurzaam wonen šŸ˜Š

 

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Duurzaam