ZIZ Magazine
Image default
Dienstverlening

Welke eisen stel jij aan kantoorruimten?

Het is best lastig een geschikte kantoorruimte te vinden voor jouw bedrijf. Want zijn je eisen en wensen? Hoeveel mensen hebben een plek nodig en waarvoor? In dit voorbeeld gaan we uit van een kantoorruimte voor 4 personen in een bedrijfskantorengebouw. We wijzen je op de mogelijkheden en zaken waar je op moet letten. Maar alles begint natuurlijk met een budget. Hoeveel heb je te besteden en welke zaken komen er bovenop de huur van een ruimte? Een overzicht.

Jouw nieuwe locatie

Allereerst is het natuurlijk nodig dat je het aantal m2 weet dat je nodig hebt voor jou en je personeel. Reken daarbij op kasten, een vergadertafel en/of een zithoekje. Zodra dit duidelijk is, ga je kijken waar je behoeftes nog meer liggen. Is er een centrale ingang met een receptioniste of werkt de toegang met een intercom? Hoe staat het met de koffievoorziening en is er een ingerichte keuken? Het is prettig als er een grotere ruimte beschikbaar is zoals ook bij Franklin Business Center voor een kleine presentatie of een vergadering met een groep. Schoonmaak is soms wel, soms niet inbegrepen. Heeft het gebouw meerdere verdiepingen, is er dan een lift. Zijn er invalidentoiletten aanwezig?

De bereikbaarheid

De bereikbaarheid van jouw bedrijf is ook belangrijk. Dat betekent niet dat je dus maar op een industrieterrein moet gaan zitten. Er zijn uitstekende locaties die aan de rand van dorpen en steden liggen en evengoed bereikbaar zijn. Let erop dat er (altijd) voldoende parkeerplaatsen zijn. En een fietsenstalling, want steeds meer mensen gaan naar hun werk of op bezoek op de (elektrische) fiets. Is er zonwering aanwezig? Hoe staat het met de airco? Let er ook op dat de ruimte gestoffeerd is. Soms kun je kantoormeubilair huren. Tot slot: een huurprijs per m2 is dus afhankelijk van de voorzieningen die worden geboden.