ZIZ Magazine
Image default
Dieren

Let goed op als agrariër

De bevolking van onze aardbol groeit in een erg hoog tempo. Sinds 1950 is de bevolking van onze aardbol met wel 143 procent gestegen. Dit is natuurlijk een ongelofelijk hoog percentage. Deze groei zorgt ervoor dat ook de vraag naar grondstoffen en voedsel en levensmiddelen stijgt. Er is echter een probleem, grondstoffen die kunnen op raken. Voedsel kunnen wel gelukkig wel altijd blijven verbouwen. Echter kost het verbouwen van voedsel wel veel tijd ,is het vaak helemaal niet duurzaam en het kost heel veel kostbare ruimte. Zeker nu er steeds meer voedsel nodig is in de wereld wordt het steeds lastiger. Het houden van koeien is heel erg duur. Je hebt naast voedsel voor de koeien nog veel meer nodig. Je hebt weer veel ruimte nodig omdat de koeien moeten kunnen grazen. Ook kunnen de medische kosten erg hoog worden. Daarnaast moeten ook deze koeien drinkwater hebben.

 

Vooral het houden van koeien is heel erg duur. Vaak willen agrariërs wel proberen de kosten te drukken. Om op de korte termijn kosten te besparen wordt er vaak bezuinigd op het welzijn van de koeien. Dit is natuurlijk enorm zielig voor de dieren. Zo zie je dat agrariërs ervoor kiezen om de koeien minder ruimte geven om te grazen. Soms zie je zelfs dat ze helemaal niet meer mogen grazen en alleen in de stal leven. Dit zorgt voor een erg ongezonde leefomgeving voor de beesten. Hierdoor stokt de melkproductie en wordt het vlees ook van een mindere kwaliteit.

 

Gelukkig zijn er bedrijven die kunnen ondersteunen en een goed plan voor de agrariër kunnen opzetten. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Wijsman. Zij willen ervoor zorgen dat alles zo duurzaam en milieuvriendelijk verloopt. Hierbij wordt ook veel zorg besteed aan de zorg van bijvoorbeeld koeien. Dat kan gaan over zoiets gedetailleerds als een koeborstel.

 

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/