ZIZ Magazine
Image default
Telefonie

Is de iPhone 15 jouw geld waard?

iPhone 15 kopen of toch zijn voorganger? Hier moet je op letten

Bij het kiezen tussen de iPhone 14 en 15 is de batterijduur een belangrijk punt van overweging. Apple geeft aan dat zowel de iPhone 14 als de iPhone 15 een batterijduur van 20 uur hebben. Echter, bij de iPhone 15 Pro en Pro Max zie je een significante verbetering. Met de iPhone 15 Pro kun je tot 23 uur video afspelen, en de iPhone 15 Pro Max spant de kroon met tot 29 uur. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de batterijprestaties afhankelijk zijn van verschillende factoren en dat de batterij na verloop van tijd en gebruik vervangen moet worden.

Bescherm jouw dure aankoop

Met een startprijs van €969 is de iPhone 15 geen kleintje. De materiaalkosten voor Apple zijn met 16% gestegen vergeleken met de iPhone 14. Dit maakt het nog belangrijker om jouw iPhone goed te beschermen. Een stevig telefoon hoesje, case, cover is essentieel, niet alleen tegen vallen en stoten, maar ook tegen krassen. De iPhone 15 Pro en Pro Max hebben namelijk een titanium behuizing die gevoelig is voor krassen. De standaard iPhone 15 heeft een aluminium frame met een achterkant van doorkleurd glas, wat ook gevoelig is voor breuk. Kies dus een iPhone 15 hoesje dat zowel stevig als stijlvol is om jouw Apple-smartphone langer mooi te houden. Een goede plek om te beginnen met zoeken naar telefoonhoesjes is bijvoorbeeld Casimoda.

Vergelijk en bespaar: iPhone 15 vs iPhone 14

Het instapmodel van de iPhone 15 met 128 GB opslag is €100 duurder dan de vergelijkbare iPhone 14, die ooit een adviesprijs had van €1019 maar nu in prijs is gezakt. Dit maakt de iPhone 15 een aantrekkelijke keuze als je het nieuwste en beste wilt. Met een beter scherm, geavanceerde functies en de snelle A16 Bionic chip, is het een toestel dat je echt moet overwegen.

Ben je niet zo van het nieuwste van het nieuwste? Dan zal de iPhone 14 je zeker niet teleurstellen. Vooral als je van een iPhone 12-serie komt, voelt de iPhone 14 als een grote upgrade. Het grootste verschil tussen de iPhone 14 en 15 zit in de camera’s: van 12 naar 48 megapixels is echt een wereld van verschil, vooral als je van fotografie houdt. Andere grote veranderingen tussen de iPhone 12 en iPhone 14 zijn onder meer de batterijduur – tot 17 uur video’s afspelen bij de iPhone 12 tegenover 20 uur bij de iPhone 14 en 15 – en de upgrade van de A14 Bionic Chip in de iPhone 12 naar de A15 Bionic-chip in de iPhone 14.

Het loont om telefoonaanbieders te vergelijken

Voordat je jouw keuze maakt, is het slim om de prijzen van verschillende telefoonaanbieders te vergelijken. De prijzen kunnen namelijk flink variëren, en dat kan jou een aanzienlijk bedrag schelen. Neem dus de tijd om rond te kijken en vind de beste deal voor jouw nieuwe iPhone. Het vergelijken van prijzen is echt de moeite waard en kan het verschil maken in jouw uiteindelijke beslissing. Vergeet ook niet om te kijken naar de verschillende opties voor smartphonehoesjes die je extra bescherming en stijl bieden.