ZIZ Magazine
Image default
Toerisme

Leuke vakantie uitjes binnen Nederland

Door Corona is de kans groot dat je deze vakantie veilig binnen Nederland blijft. En daar is helemaal niks mis mee! Er is namelijk meer dan genoeg te doen, ook in het binnenland. Wij hebben een paar super leuke uitjes voor jou en je gezin op een rijtje gezet. Zo hoeven jullie je alles behalve te vervelen deze zomervakantie!

Autosafari Beekse Bergen

Altijd al een keer een toffe safari willen maken, maar zit een reis naar Zuid-Afrika er dit jaar of de aankomende jaren niet helemaal in voor jou? Dan is een safari bij de Beekse Bergen hét helemaal voor jou. Zet je Citroen C4 Cactus maar alvast klaar, want daar ga je!Je bent er echt even helemaal tussenuit voor een dag en kunt maarliefst 150 wilde diersoorten spotten. Niet alleen een spannende dag, maar ook een hele leerzame dag. Je kunt kiezen uit meerdere soorten safari’s.

Een bootsafari.

Met een bootsafari ontdek je de wilde dieren vanaf het water in alle rust en ontspannenheid. Deze safari duurt ongeveer 30 minuten en je kunt deze doen op verschillende dagen om verschillende tijden.

Een autosafari

Als jij je liever echt tussen de wilde dieren bevindt en vanuit je eigen auto, dan is een autosafari echt perfect voor jou. Je rijdt letterlijk langs onder andere de jachtluipaarden en prachtige zebra’s. Er zijn twee verschillende routes waaruit je kunt kiezen. Halverwege de route kun je in het Kongo restaurant genieten van een hapje en een drankje en even pauzeren. Daarna zul je weer helemaal opgeladen zijn om de spannende route voort te zetten. 

Safari met de bus

Ideaal als je juist geen zin hebt om zelf te rijden, maar je toch wilt begeven tussen de wilde dieren.

Wandelsafari

Deze is geschikt voor iedereen die wel een stevige wandeling wil maken. Tijdens deze kilometerslange safari sta je oog in oog met wilde dieren. Uiteraard wel op een veilige manier!

Je kunt de verschillende safarisoorten ook met elkaar combineren.

Circuit van Zandvoort

Geen Volkswagen, Alfa Romeo, Citroën of zelfs bmw voor jou? Ga om echt snelle auto’s te bekijken naar evenementen op het Circuit van Zandvoort. Wegens de COVID-19 maatregelen zijn er momenteel helaas geen evenementen op dit waanzinnige circuit, maar hopelijk wel snel weer zodra het virus zo goed als verdwenen is en de versoepelingen het toelaten.

Musea met auto exposities

Wil je een cultureel uitje waar jij en wellicht je kids veel van kunnen leren? Bezoek dan het Louwman museum en het Fordmuseum. Hier staan een aantal prachtige auto’s die je kunt bewonderen. Voor kinderen worden er ook nog eens leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Jong of oud, vervelen in deze musea gebeurt niet.

Bereid je goed voor!

Voordat je vertrekt met de auto is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Je wilt immers niet voor onverwachte verassingen komen te staan. Wil jij je goed voorbereiden op autopech? Download dan nu de gratis app van RoadGuard en ben ervan verzekerd dat je snel weer de weg op geholpen wordt. Het mooie is dat je er helemaal geen abonnement of lidmaatschap voor nodig hebt. Je betaalt alleen voor de hulp die je nodig hebt. Dat is nog eens voordelig!