ZIZ Magazine
Image default
Sport

Hoe moet je voetbalshirts wassen?

Je hebt net een nieuwe mooi voetbalshirt aangeschaft van jouw favoriete voetbalclub en die wil je zolang mogelijk goed houden. Maar hoe zorg je er nou voor dat je voetbalshirt lang en schoon mee kan gaan?

 

Op de beste en meest efficiënte manier je voetbalshirt wassen

Het voetbalshirt wat je draagt betekend iets voor jou, dus probeer er zuinig mee om te gaan. Gooi niet na het uittrekken van je voetbalshirt de shirt ergens op een hoop kleren of in een hoek. Maar probeer het voetbalshirt na gebruik direct in de wasmachine te doen. Als je het shirt in de wasmachine doet probeer deze dan binnenstebuiten er in de stoppen om de bedrukking beter te beschermen. Vervolgens zet je de wasmachine niet warmer dan 40 graden. Door wat kouder te wassen blijven de details en kleuren langer goed op het voetbalshirt. En let als laatste op dat je het voetbalshirt niet in een te volle wasmachine stopt. Hierdoor vermijdt je namelijk dat het voetbalshirt niet volledig schoon wordt.

Hoe krijg je het voetbalshirt weer helemaal op en top schoon?

Je kent het wel je hebt net het nieuwste voetbalshirt van jouw favoriete voetbalclub aangehad op de training en er zit een grasvlek op. En na het wassen zie je nog steeds de grasvlek zitten op je voetbalshirt. Wat moet je dan doen? Gebruik een sterke vlekverwijderaar en doe dit op de plek waar het vuil zit. Pak vervolgens een zachte borstel om de plek met beleid schoon te borstelen. Na dit gedaan te hebben laten je het voetbalshirt weer even uitdrogen en je zult snel zien dat de grasplek in dit geval weer is verwijderd van je voetbalshirt.

Vermijd de droger!

Probeer er op te letten dat je voetbalshirt niet in de droger beland. Door de warmte in de droogtrommel komen er  namelijk stukjes stof te verbranden waardoor je voetbalshirt mogelijk beschadigd wordt. Ook kan het zijn dat door de hoge tempraturen in de droger de bedrukking eerder los raakt. Hang dus na het wassen van je voetbalshirt je shirt uit aan een waslijn of wasrek.

Een handige tip voor het wassen van je voetbalshirt

Tot slot een tip die je altijd kan helpen met het wassen van je voetbalshirts. Kijk altijd in de binnenkant van je shirt, hier hangen namelijk kaartjes waar de wasvoorschriften op te vinden zijn. Hierdoor weet je altijd welk shirt op welke manier gewassen moeten worden. En blijft jouw voetbalshirt nog lang mooi en schoon!