ZIZ Magazine
Image default
Sport

Mijn aanbevelingen voor patellabandjes

We weten dat er onderzoeken zijn waaruit blijkt dat tussen de 70 en 80% van de mensen die knieschijf bandjes  dragen, verbetering rapporteerden in zowel acute als chronische gevallen van patellaire peesontsteking. Het blijkt nu ook dat patellabandjes effectief zijn bij het verminderen van patellaire peesbelasting bij de meeste proefpersonen, wat het mechanisme kan zijn achter de pijnvermindering.

Een ding dat ik opmerkte over het onderzoek was dat alle deelnemers instructies kregen over het aanbrengen van de riemen, maar dat er geen gestandaardiseerde toepassing was. Voor degenen die deze riemen hebben gebruikt, weet je dat je de mate van strakheid van de riemen echt kunt variëren. Uit eerder onderzoek naar laterale epicondylitis-riemen is gebleken dat zowel de locatie als de spanning van de riem een ​​aanzienlijke invloed hebben op de vermindering van spanning.

Patella riem

Dit kan verklaren waarom de DonJoy-riem een ​​veel grotere afname van de druk op de patellapees had dan de Cho-Pat-riem. Met de DonJoy-riem kun je de riem zo strak trekken als je wilt. Dit is goed te zien op de foto, de twee bandjes kruisen elkaar en de strakheid kan worden aangepast. (Ik moet ook opmerken dat “Procare” een DonJoy-bedrijf is, het is dezelfde riem). Dit is de belangrijkste reden waarom ik de DonJoy-riem aanbeveel , omdat je hem heel strak kunt trekken als je wilt, maar wat nog belangrijker is, je kunt de spanning heel gemakkelijk aanpassen terwijl je hem draagt. Dit is handig voor iedereen, maar vooral bij atletiek, omdat de riem een ​​beetje losser kan worden bij activiteiten. Voor de fitnessliefhebbers is dit een goedkope en eenvoudige optie om op zijn minst te proberen als je last hebt van een knieschijfpees

Om mijn aanbevelingen over patellapeesriemen samen te vatten :

  • Patellaire peesriemen zijn het proberen waard en kunnen de pijn en patellaire peesbelasting verminderen
  • De locatie van de applicatie is waarschijnlijk belangrijk, probeer te streven naar precies in het midden van de patellapees
  • De strakheid van de riem is waarschijnlijk belangrijk, probeer een verstelbare riem zoals de DonJoy Cross Strap te gebruiken die in deze studie is gebruikt om ervoor te zorgen dat je hem goed kunt vastmaken.
  • De DonJoy / Procare Cross Strap is ook redelijk betaalbaar, hier is een link naar op Amazon , probeer het en laat me weten wat je ervan vindt.
https://www.patellabandje.nl/