ZIZ Magazine
Image default
Sport

Voor een sterke step kies je een stuntstep

Met een stuntstep kun je allerlei kuntjes en trucjes doen en natuurlijk ook gewoon lekker steppen. De step is geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen en voor beginners en gevorderden. Als je net begint dan ga je natuurlijk eerst lekker steppen en daarna kun je stapje voor stapje simpele truct uitvoeren.

Waarom kiezen voor een stuntstep?

Een stuntstep is sterker dan een normale step en gaat daarom langer mee en niet zo snel kapot. Ook als kinderen gewoon willen steppen is de step dus een stuk steviger en kan tegen een stootje. Als je kind veel heeft geoefend en de basis onder de knie heeft dan wil hij of zij wellicht wel beginnen met trucs.

Hoe kun je beginnen met trucs?

Het is aan het begin erg belangrijk om de stuntstep zo goed mogelijk onder controle te krijgen. Zorg dus dat je goed kunt omgaan met de snelheid, het sturen en dat je stabiel op de step bent. Na veel oefenen kun je dan beginnen met de eerste simpele trucs.  Gebruik eventueel bescherming om je knieen, ellebogen en handen als je voor het eerst met trucs aan de slag gaat.

Een aantal voorbeelden

– Grijp de staart: Bij deze truc is het de bedoeling dat je 1 hand los laat en met deze hand de achterkant van de stap vastpakt op het moment dat je een bult bent opgegaan en bij de top bent gaan springen.

– Staartzweep: Op het moment dat je zo hoog mogelijk in de lucht hebt gesprongen met de stuntstep zet je de voet tegen de zijkant van de step. en laat de step 360 graden draaien. Dit vergt wel wat oefening omdat je hoog moet springen en een beetje aan moet voelen hoe hard je tegen de step aan moet trappen om de step helemaal rond te krijgen.

– 180 graden: Met de 180 graden ga je de bult omhoog en je springt en draait daarna 180 graden. Houd het achterwiel van de step hoog zodat deze ook goede de 180 graden kan meedraaien.

Er zijn natuurlijk nog heel erg veel andere trucs die je met stuntsteps kunt doen. Op Youtube heb je daarnaast heel erg veel leuke fimpjes die het allemaal tot in de details uitleggen en voordoen zodat je ook eenvoudig trucjes kunt leren.