ZIZ Magazine
Image default
Sport

5 fitnessartikelen die iedereen in huis moet hebben

Zoek je fitnessartikelen waarmee je thuis eenvoudig een complete work-out uit kunt voeren? Voor wie liever niet naar de sportschool gaat, maar lekker wil sporten in zijn eigen huis, zijn fitnessartikelen ideaal. Maar welke fitnessartikelen moet je kiezen om de beste resultaten te behalen? We bespreken 5 fitnessartikelen die iedereen in huis moet hebben.

Het voordeel van kleine fitnessartikelen

Kleine fitnessartikelen zijn een goede keuze omdat deze goedkoop en effectief zijn terwijl ze weinig ruimte innemen. Je haalt ze tevoorschijn wanneer je ze nodig hebt en na gebruik berg je ze eenvoudig op. Met de juiste fitnessartikelen kun je alle oefeningen uitvoeren om je lichaam strak en slank te maken. In combinatie met een goede cardiotraining haal je gegarandeerd goede resultaten!

1: De dumbbell

De dumbbell is het bekendste en meest gekochte kleine fitnessartikel. De dumbbell is een gewichtje dat verkrijgbaar is in verschillende gewichtsklassen. Als beginner start je met een relatief lichte dumbbell, naarmate je vaker traint bouw je dit gewicht langzaam op. Met de dumbbell voer je dus krachttrainingen uit die de spieren in je armen, borst en schouders versterken. Er zijn diverse oefeningen beschikbaar waarmee je de verschillende spiergroepen kunt trainen.

2: De kettlebell

Wil je ook de been- en bilspieren trainen? Dan kies je voor de kettlebell! De kettlebell is een van de populairste fitnessartikelen van dit moment. De kettlebell bestaat uit een zware bal met een handvat. Ook dit fitnessartikel is in verschillende gewichtsklassen verkrijgbaar voor beginners en gevorderden.

3: De fitnessbal

Met de fitnessbal kun je diverse spiergroepen aanpakken. Zo zijn de verschillende oefeningen goed voor de buik-, rug- en beenspieren. Je kunt de fitnessbal gebruiken tijdens de work-out, maar ook tijdens het werk. Als je op een fitnessbal zit tijdens het werken, train je tegelijkertijd je buikspieren.

4: De fitnessmat

Van alle fitnessartikelen is de fitnessmat simpelweg onmisbaar! Het is een basic onderdeel van je fitnessassortiment waarop je tal van oefeningen uit kunt voeren. Of je nu buikspieroefeningen wilt doen of een paar minuten wilt planken: met een fitnessmat is het net iets comfortabeler.

5: De foam roller

Na een intensieve work-out heb je iets nodig waarmee je spieren kunnen herstellen. De foam roller is hiervoor een ideaal hulpmiddel. Met behulp van de foam roller kun je jezelf een ontspannen massage geven waardoor je spieren herstellen en versoepelen. Een ideaal fitnessartikel voor een goede cooling down!