ZIZ Magazine
Image default
Sport

Waarom juist nu jezelf omscholen tot Personal trainer?

Fitness is een sport die de afgelopen jaren alleen maar in populariteit is toegenomen. Sociale media spelen hier een grote rol bij, overal word je geconfronteerd met ideaalbeelden en hierdoor zijn mensen meer gemotiveerd om het beste uit hun lichaam te halen. Het is eigenlijk zo slecht nog niet, want sporten is natuurlijk gezond. Om als bevolking het beste uit je lichaam te halen is dan ook een goed streven.

Veel vraag

Omdat fitness zo populair is geworden onder de bevolking, is er ook meer vraag naar personal trainers. Een personal trainer kan natuurlijk voor verschillende mensen werken. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat artiesten fit blijven, mensen hun doel behalen met afvallen, maar ook het kweken van spieren. Naast het gespierder worden is ook het gezonder leven een grote trend. Het bewust bezig zijn met voeding en ook de daarbij behorende sportactiviteiten. Juist nu is het verstandig om een personal trainer te worden, het werk ligt voor het oprapen en dat zal voorlopig waarschijnlijk nog zo blijven.

Bereikbaarheid

Tegenwoordig is alles heerlijk online beschikbaar. Zo ook de opleidingen tot personal trainer. Het voordeel hiervan is dat je het lekker vanuit je huis kan volgen, zonder dat je aan tijden vast zit. Zo’n cursus volgen is dus erg fijn in te plannen, waardoor je het gemakkelijk naast een baan of studie in kan plannen. Vanwege de digitalisatie kan je ook online mensen personal training geven. Misschien zijn zij die dag niet in staat om naar de sportschool te komen, in zo’n geval kan je gewoon met ze videobellen en zo alsnog een goede ondersteuning bieden. Ook kan je op deze manier een groter bereik creëren.

Voor jezelf werken

De meeste personal trainers werken voor zichzelf als zzp’er. Niet werken voor een baas dus, maar je eigen tijden bepalen. Het fijne hiervan is dat je het ook als bijbaan kan doen. Je hoeft je tegenover niemand te verantwoorden en dit geeft jou een heerlijke vrijheid. Als personal trainer kan je je eigen brand zo ver uitbreiden als je wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een website waar mensen tegen betaling bepaalde trainingsschema’s kunnen kopen. Je kan ook een blog starten waarin je mensen verteld hoe ze het effectiefst kunnen trainen. Ook op sociale media zijn personal trainers erg populair. Zij delen hier vaak tips en hun volgers leren hier veel van. Het is je eigen ‘merk’, dus alle inkomsten gaan dan ook naar jezelf.

Om personal training te mogen geven, moet je wel eerst een bepaalde scholing hebben gevolgd. Om als fitness instructeur te beginnen heb je hiervoor Fitness trainer A nodig, deze kan je gewoon online volgen waardoor het makkelijk bereikbaar is. Begin voor jezelf en school jezelf om tot fitness instructeur.