ZIZ Magazine
Image default
Sport

De juiste sportkleding kiezen

De eerste stap bij het kiezen van de juiste sportkleding is dat je het afstemt op de sport. Het doen van splits of hoge trappen maken zal je broek scheuren als je een (korte) broek draagt die niet rekbaar is. Huidirritatie kan optreden als je korte broek niet gemaakt is van vochtafvoerend materiaal en je tijdens de workout zweet. Bedenk bij het uitzoeken van sportkleding dus wat voor soort lichaamsbeweging je gaat doen. Behandel sportkleding altijd als een investering, en daarom kun je bij Sportdeal.nl kwalitatief goede producten kopen. Zorg ervoor dat je van tevoren onderzoekt welk soort kleding het beste bij elke sport past, zodat de sportkleding goed past bij de sport waaraan je deelneemt. Het zal je ook beschermen tegen blessures.

De juiste stof voor je sportkleding kiezen

Zorg ervoor dat wat je ook draagt gemaakt is van stoffen die vocht van je lichaam afvoeren. Stoffen als katoen zullen niet alleen het zweet absorberen en je gedurende je hele training een vochtig gevoel geven, maar het zal ook lang duren voor ze droog zijn. Kies voor kleding van stoffen als polyester of nylon. Deze synthetische vezels zijn geweldig in het afvoeren van vocht van de huid en drogen snel. Ze kunnen zelfs onaangename geurtjes die in je kleding blijven hangen helpen voorkomen. Je kunt geld besparen door sportkleding van synthetisch nylon te kopen. Deze hoef je minder vaak te wassen. Dit komt omdat synthetisch nylon niet zo gemakkelijk geuren absorbeert als katoen dat doet. Sportkleding van synthetisch nylon is duurder dan die van katoen. 

De draagbaarheid van je sportkleding

Bij het uitzoeken van kleding moet je altijd rekening houden met de activiteiten waaraan je gaat deelnemen. Je zult andere kleding dragen tijdens het hardlopen op een warme zomerdag, dan wat je zou dragen om te snowboarden. Daarnaast draag je andere kleding voor hardlopen buiten in de winter tegenover yoga beoefenen in een warme kamer. Het is belangrijk om comfortabele kleding te kiezen omdat je lichaam zich daardoor vrij kan bewegen en het blessures helpt voorkomen. Sporters kunnen door ongemak of gebrek aan beweeglijkheid niet goed presteren bij hun sport als de atleet kleren draagt die te strak of te los zitten. Dit kan ook leiden tot blessures zoals verrekte spieren en verstuikte enkels. Het dragen van ademende stof wordt sterk aanbevolen voor sporters, zodat hun huid niet oververhit raakt tijdens het sporten.