ZIZ Magazine
Image default
Verbouwen

Hier moet je op letten bij deurklinken kopen

De juiste deurklinken kopen kan best lastig zijn wanneer je zelf nog geen idee hebt waar je eigenlijk naar op zoek bent. Er zijn heel veel verschillende soorten deurklinken die je kan kopen waardoor het moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Naast het uiterlijk van de deurklink moet er ook op de kwaliteit gelet worden. Ook is het belangrijk om naar andere bijpassende deurbeslag te kijken die de deurklink kan complementeren. Hier zul je alles te weten komen op waar je op moet letten bij deurklinken kopen.

 

Deurklinken kopen voor de buitendeur

Voor de buitendeur is het belangrijk dat alle componenten robuust genoeg zijn. Dus zowel de deur zelf als het deurbeslag moet gemaakt zijn van een goede kwaliteit zodat het niet makkelijk beschadigd kan worden. Voor een buitendeur is het belangrijk dat een stevige deurklink wordt gecomplementeerd met een insteekslot. Een insteekslot is de beste manier om een buitendeur te vergrendelen. Het is hierbij belangrijk dat de deurklink het mogelijk maakt om een insteekslot te monteren. Wanneer je voor een buitendeur gebruik maakt van een deurklink met schild, dan is het belangrijk dat het schild een gat vrij heeft waar een sleutel in past. Voor deurklinken zonder schild is het nodig om een extra rozet onder de deurklink te monteren waar een sleutel in kan passen. Een buitendeur moet zo ingericht worden dat het makkelijk voor jou is om naar binnen te komen en lastig voor inbrekers. 

 

Voor extra veiligheid zou je een deurklink kunnen combineren met een deurknop. Door een deurknop aan de buitenkant te bevestigen en een deurklink aan de binnenkant, wordt het lastiger om van buiten de deur te openen. Dit is handig wanneer je vergeten bent om de deur op slot te doen. Zelfs wanneer de deur niet op slot is, kun je van buiten de deur niet openmaken.

 

Deurklinken kopen voor de binnendeur

Voor de binnendeur heb je ook veel opties waar je uit kunt kiezen. De binnendeuren worden vaak meerdere keren per dag gebruikt. Het is daarom vooral belangrijk voor deze deuren dat ze makkelijk open en dichtgemaakt kunnen worden. Deurklinken voor binnendeuren zijn meestal minimalistisch doordat ze minder beveiliging nodig hebben. Voor binnendeuren in de woning hebben al genoeg aan een mooie deurklink die comfortabel is om te gebruiken. Voor deuren die je liever wel wil vergrendelen zou je gebruik kunnen maken van een mooi draaislot. Zorg dat er een draaislot wordt gebruikt dat in dezelfde stijl is gemaakt als de deurklink. Om het onderliggende mechanisme in de deur te verbergen zou je gebruik kunnen maken van een schild of rozet. Soms wordt er al een rozet of schild meegeleverd met de deurklink. 

 

Deurklinken kopen van hoge kwaliteit

De kwaliteit van de producten zijn erg belangrijk wanneer je deurklinken kopen gaat. Een deurklink moet voor een lange tijd meegaan. Op de lange termijn moet een deurklink er nog steeds perfect uitzien. Het is daarom belangrijk om te kijken naar het materiaal dat wordt gebruikt bij de productie van het binnendeurbeslag. Natuurlijk is de montage zelf ook belangrijk voor een lange levensduur van een deurklink.