ZIZ Magazine
Image default
Verenigingen

Tips voor jouw website voor een vereniging

Beheer jij de website voor jouw vereniging en wil je deze website graag optimaliseren? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken. Er zijn verschillende zaken waar je aan moet denken of die je kan toevoegen voor jouw (nieuwe) website. Je wil namelijk dat alles voor de leden op één plek staat. Benieuwd naar onze tips? Je leest het in dit blog.  

 

Ledenlijst 

Met jouw website voor een vereniging kun je makkelijk een ledenlijst importeren uit bijvoorbeeld Excel. Deze leden kun jij vervolgens naar wens segmenteren en beheren, precies zoals jij dat voor ogen hebt. Er is dan één centrale en online ledenlijst. Wat extra makkelijk is, is dat leden deze lijst eventueel ook kunnen zien. Tevens kun je binnen jouw online ledenlijst groepen maken. Deze groepen maak je bijvoorbeeld op basis van lidstatus, besturen, speelsterkte, jaarclub, commissies of andere groepen. Het is handig om groepen aan te maken voor mailings of verenigingshistorie. Ook kunnen leden hun eigen profiel aanmaken en zelf kiezen wat ze weergeven op hun profiel.  

 

Kennisportaal 

Een kennisportaal of kennisbank is niet weg te denken op een website voor een vereniging. In een kennisportaal vind je alle informatie terug die je als lid wil vinden. Denk aan documenten, maar ook aan foto’s, video’s, linkjes, Word- en Excel-bestanden enzovoort. In een kennisportaal kun je belangrijke documenten plaatsen met informatie hoe je bijvoorbeeld lid kan worden. Maar je kan ook foto’s toevoegen van het laatste evenement of toernooi. Kortom, een kennisportaal is onmisbaar omdat zich hier alle informatie bevindt die leden nodig hebben.  

 

Financiën 

Hoe onhandig is het om voor ieder nieuw evenement handmatig de rekeningen te versturen? Met een goede website was het nog nooit zo makkelijk om de financiën te beheren. Zo kun je de contributie van de vereniging beheren of tickets verkopen. Leden kunnen bijvoorbeeld betalen met automatische incasso of iDeal. Ook kun je een webshop toevoegen aan jouw site. Verkoop jij merchandise voor jouw vereniging? Leuk als je dit daadwerkelijk op je webshop kan plaatsen. Maar het is ook handig om kaarten voor een evenement te verkopen op je eigen website.  

 

https://www.yard.nl/website-voor-verenigingen/