ZIZ Magazine
Image default
Aanbiedingen

Cilindersloten vervangen

Cilindersloten: het belang van een SKG3* keurmerk

Om te zorgen voor een goede beveiliging van uw woning is het van belang om al bij de deuren te beginnen. Het is voor inbrekers eenvoudig om een cilinderslot met 2* of minder eenvoudig te trekken of te breken. Door een eenvoudig stuk gereedschap breken of trekken ze het cilinderslot er binnen 20 a 30 seconden uit. Doordat het cilinderslot eruit is getrokken kan iedereen daarna zo de woning inlopen. Door het cilinderslot te vervangen door een SKG 3* slot met gehard stalen brug is dat niet meer mogelijk.
Misschien denkt u met een meerpuntssluiting de juiste oplossing te hebben gevonden. Ook hier hebben inbrekers echte diverse oplossingen voor gevonden, waarmee ze in korte tijd uw pand kunnen betreden. Met ingang van 2018 is het nieuwe bouwbesluit in werking gegaan, dat aangeeft dat cilindersloten standaard voorzien moeten zijn van het SKG 3* keurmerk. Dit 3* keurmerk is een stuk veiliger dan het SKG 2* keurmerk, maar nog altijd is bij dit type slot het breken van de cilinder mogelijk. Kies daarom beslist voor een cilinderslot dat voorzien is van een extra gehard stalen brug. Deze zijn toepasbaar in alle verkrijgbare M&C cilinders. Vervang uw oude SKG 2* cilindersloten vandaag nog voor SKG 3* sloten met een brug van gehard staal en maak uw woning extra inbraak-proof!

Enkele cijfers

  • Er gebeuren jaarlijks zo’n 90.000 inbraken in Nederland, dat zijn er 7500 per maand of maar liefst 250 per dag! waarvan de meeste door het kerntrekken of cilinder breken
  • De meest gegeerde buit zijn elektronische toestellen zoals laptops en smartphones, contant geld en juwelen.
  • 9 op de 10 woningen zijn niet inbraakveilig, maar toch denkt 70% van de Nederlanders dat hun woning voldoende beveiligd is. Dit is voornamelijk door een zwak cilinderslot

 

Hoe gaat kerntrekken in zijn werk?

Net omdat het merendeel van de bevolking overtuigt is van hun inbraakbeveiliging, wint de methode van het kerntrekken aan populariteit. Het lostrekken van de deur met een koevoet of de klopsleutel-methode garanderen niet altijd succes, maar het kerntrekken van een cilinderslot daarentegen is bijzonder efficiënt. Er wordt een schroef in de cilinder geschroefd. Hierna wordt de schroef met cilinder en al uit het slot getrokken.

Kerntrekbeveiliging

Je woning beschermen tegen kerntrekken is relatief eenvoudig. Je hebt hiervoor de keuze uit twee mogelijkheden:

  • het plaatsen van een anti kerntrek cilinder: het vervangen van de cilinder is relatief eenvoudig en kun je eventueel zelf uitvoeren. Deze beveiliging is eveneens bestand tegen klopsleutels en lockpicken.
  • Of een kerntrekbeslag plaatsen: bestaat uit een afdekplaatje voor de cilinderopening waardoor de cilinder wordt afgeschermd en er enkel plaats gelaten wordt voor de sleutel.

Ook indien je je woning al jaren geleden hebt voorzien van deze soorten kerntrekbeveiliging, is het aangewezen deze tijdig te vernieuwen. De reden hiervoor is dat het SKG 2-keurmerk tegenwoordig niet meer actueel is. Je vervangt het dus best door een cilinderslot dat aan het SKG 3-keurmerk voldoet.
Ook kerntrekbeslag voldoet al een aantal jaren niet meer volledig. Dit komt omdat kerntrekbeslag alleen het kerntrekken zelf beveiligd en niet de rest voor de voorkomende inbrekersmethode. Tegenwoordig is er ook een gereedschapstool dat de kerntrekbeveiliging van de deur eenvoudig kan verwijderen. En omdat er geen goed cilinderslot inzit is het voor inbrekers nog eenvoudig om de cilinder eruit te trekken of te breken.

https://cilinder-sloten.nl