ZIZ Magazine
Image default
Aanbiedingen

Voor wie is een driewielfiets?

Voor wie is een driewielfiets?

Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen, de driewielfiets. Het is een fiets waarbij je achter twee wielen en voor een wiel hebt. Deze fiets is gemaakt om het voor iedereen toegankelijk te maken om te fietsen. Omdat je een extra wiel achter hebt, biedt de driewieler extra stabiliteit, zelfs als je langzaam fietst. Daarnaast is het extra gemakkelijk om op en af te stappen.

 

Kinderen

Voor kinderen met evenwichtsproblemen of een andere beperking waardoor het ze niet lukt om op een tweewieler te fietsen. Deze fiets is met verschillende opties aan te passen zodat het kind er gemakkelijk een aantal jaren mee door kan fietsen. Zo kunnen ze zelfstandig naar school fietsen en met vriendjes en vriendinnetjes spelen.

 

Volwassenen

Op den duur ervaren volwassenen problemen met hun evenwicht of verminderde spierkracht. Daardoor groeit de behoefte aan veiligheid en extra stabiliteit. Toch is het wel belangrijk om te blijven bewegen om een snelle vermindering van je lichaam tegen te gaan. Hiervoor is een driewieler perfect! Een driewieler kan worden aangepast naar jouw voorkeuren zodat je weer gerust boodschappen kunt gaan doen op de fiets. Er zijn ook elektrische driewielers waarmee je grotere afstanden kunt gaan fietsen en er misschien weer eens lekker een middagje op uit kunt gaan!

 

Senioren

Veel ouderen hebben altijd ontzettend genoten van het fietsen. Helaas lijkt het onmogelijk om te blijven fietsen, maar niets is minder waar! Met een driewieler voor senioren kun je nog lang blijven fietsen want je kunt hier gemakkelijk op en af stappen en als je spieren te veel moeite hebben met de afstanden die je graag fietst, kun je ook een elektrische driewieler aanschaffen. Deze fiets helpt je een beetje bij het trappen waardoor het je minder kracht kost om vooruit te komen.

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Er zijn veer opties en aanpassingen mogelijk. Kom gerust eens langs voor een proefrit of neem een kijken op www.huka.nl om te zien wat er allemaal mogelijk is. 

 

https://www.huka.nl/