ZIZ Magazine
Image default
Alarmsysteem

3 huisbeveiligingschecks voor gezinnen

3 huisbeveiligingschecks  voor gezinnen

De zomer is een van de leukste tijden van het jaar voor kinderen. Wat is er beter dan drie maanden ijsjes eten, rondspelen en geen school? Echter, ouders ervaren een heel ander soort zomervakantie. Het vinden van babysitters voor overdag, het organiseren van tochten naar een zomerkamp en het winnen van het winnende team voor pizza wordt toegevoegd aan u takenlijst. Met alle opwinding die de zomer met zich meebrengt, is het gemakkelijk om de veiligheid van het huis uit het oog te verliezen.

Om u te helpen genieten van zorgeloos plezier in de zon met uw gezin, hebben wij van slotenmaker Den Haag drie top checks voor de zomerveiligheid voor gezinnen op een rij gezet.

Sluit alles af

Vergeet niet om op te sluiten als u naar u werk vertrekt. Historisch gezien neemt de criminaliteit de neiging om in de zomer te stijgen. Als u een babysitter inhuurt om voor uw kinderen te zorgen, zorg dan dat hij of zij weet hoe u uw huis goed afsluit. Alle voordeuren, achterdeuren, garages en ramen moeten worden gesloten en beveiligd wanneer ze onbeheerd worden achtergelaten.

Installeer voor extra bescherming de volgende huisbeveiligingsapparatuur:

  • Glasbreukmelders: deze sensoren gebruiken een microfoon om te luisteren naar geluiden met dezelfde frequentie van brekend glas. Eenmaal gedetecteerd, wordt een hoorbaar alarm geactiveerd en wordt een waarschuwing verzonden naar uw smartphone of mobiel apparaat.
  • Slimme sloten: bedien uw sloten met uw mobiele apparaat en stel unieke toegangscodes in voor gasten, kindermeisjes en huishoudpersoneel. Met toegangscodes kunt u iedereen die bij u binnenkomt, vanaf elke ingang beheren en volgen.
  • Raam- en deursensoren: bewegingsgevoelige sensoren sturen waarschuwingen naar uw mobiele apparaat wanneer een raam of deur wordt geopend. Een meldkamer wordt ook op de hoogte gesteld als iemand probeert in te breken bij u thuis.

Neem de tijd om uw kindermeisje en kinderen door de geïnstalleerde apparatuur te laten lopen. Geef ze een overzicht van hoe de functies werken om vals alarm te minimaliseren.

Houd de wacht

Of u nu wilt inchecken bij uw kinderen terwijl u op het werk bent of de activiteiten van uw voordeur in de gaten wilt houden, er zijn verschillende manieren om toezicht op uw huis te houden.

Surveillancesystemen zijn een van de meest effectieve oplossingen om de zichtbaarheid in en om uw huis te vergroten. Overweeg een systeem te installeren waarmee u realtime videostreams kunt bekijken met waarschuwingen die naar uw mobiele apparaat worden verzonden telkens wanneer activiteit wordt geregistreerd. Voor een optimale zichtbaarheid moeten huiseigenaars camera’s plaatsen boven alle ingangen, rond de omtrek van het pand en in kamers zoals keukens, speelkamers en slaapkamers.

U kunt zelfs deurbelcamera’s installeren, waarmee u iedereen op uw deur kunt zien en ermee kunt communiceren – en dat allemaal vanaf uw mobiele apparaat. Houd handig bij wanneer uw kinderen komen en gaan terwijl u op het werk bent.

Overweeg ook een wijkwachtprogramma. Leden van deze georganiseerde groepen kijken om beurten uit naar verdachte activiteiten in hun omgeving. Informeer de groepsleiders dat uw kinderen thuis zijn tijdens de zomervakantie en kijk of zij tijdens uw werk beter op uw huis kunnen letten. Stel uw kinderen voor aan de buurtwachtgroep en laat hen weten of u een babysitter hebt om valse alarmen te voorkomen.

Of u nu een wijkwacht organiseert of lid wordt, zorg ervoor dat uw groep regelmatig bijeenkomt en onderhoud efficiënte communicatie om belangrijke gemeenschapsproblemen te bespreken.

Wees beschikbaar

Ten slotte moet u altijd beschikbaar zijn voor contact. In geval van nood, zoals inbraak, moeten uw kinderen, buren of babysitter u kunnen bereiken. Zorg er ook voor dat al uw beveiligingsapparatuur mobiele mogelijkheden omvat. Maak waarschuwingen die direct naar uw smartphone, mobiel apparaat of tablet worden verzonden om u onmiddellijk op de hoogte te stellen. Hoe sneller u zich bewust bent van een noodgeval, hoe sneller u kunt reageren en hoe u schade kunt beperken.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag