ZIZ Magazine
Image default
Alarmsysteem

4 trends die de thuisautomatisering verminderen

4 trends die de thuisautomatisering verminderen

Dit artikel van slotenmaker Rotterdam geeft een overzicht van vier toptrends waarvan verwacht wordt dat ze de markt voor domotica in de komende drie jaar zullen beïnvloeden.

Voice-First apparaten

Ongeveer 72% van de gebruikers van smart home-apparaten heeft interesse getoond in het gebruik van een voice-first interface om hun domotica-systemen te beheren. Virtuele assistenten, zoals de Amazon Echo en Google Home, bieden handsfree bediening, meer gebruiksgemak en een meer intuïtieve gebruikerservaring. Stembesturing wordt vaak gebruikt voor het bewaken en beheren van aangesloten apparaten, zoals entertainmentsystemen, smart lights en slimme apparaten.

Huiseigenaren kunnen ook de Amazon Echo gebruiken om te helpen met een verscheidenheid aan activiteiten:

 • Naar muziek aan het luisteren.
 • Kalenders beheren.
 • Online winkelen.
 • Het nieuws lezen.
 • Alarmen instellen.

Slimme apparaten

Snelle adoptie van nieuwe technologie en een impuls van de overheid aan energie-efficiëntie heeft het gebruik van slimme apparaten voortgestuwd. Naar schatting zullen 178 slimme huishoudelijke apparaten wereldwijd worden verkocht in 2020, wat handige en energie-efficiëntere domotica-oplossingen biedt.

Er is een stijging opgetreden in het gebruik van de volgende apparaten:

 • Koffie makers. Synchroniseer koffiezetapparaten met een Wi-Fi-geactiveerde wekker om te beginnen met brouwen zodra het alarm afgaat.
 • Ovens. Bewaak het kookproces vanaf elk apparaat met internettoegang met ingebouwde ovencamera’s.
 • Koelkasten. Bekijk afbeeldingen van interne koelkastcamera’s om te bepalen welke items opnieuw moeten worden gevuld of ga naar digitale media op het aanraakscherm.
 • Wasmachines. Start of stop cycli op afstand of ontvang meldingen wanneer een cyclus is beëindigd.

Huishoudelijke robots

Naar schatting één op de tien Nederlandse huishoudens heeft in 2020 een huishoudrobot. Houd uw huis in de gaten en vergroot het gebruiksgemak met een huishoudrobot. 

Huiseigenaren kunnen schoonmaakrobots, zoals de iRobot, programmeren om te helpen bij het voltooien van dagelijkse taken (bijvoorbeeld vloeren dweilen of stofzuigen). Huishoudrobots zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor het reinigen van specifieke soorten vloeren, zoals hout, tegels of tapijt.

Draagbare technologie

Een groeiend aantal huiseigenaren gebruikt draagbare technologie om de veiligheid en het gemak van de woning te verbeteren. Meer dan 245 miljoen draagbare apparaten worden in 2019 verkocht, zodat huiseigenaren hun smart devices op afstand kunnen monitoren en beheren met behulp van de mobiele app van hun beveiligingsprovider. Gebruik draagbare technologie om uw beveiligingssysteem in of uit te schakelen of om direct toegang te krijgen tot de volgende slimme apparaten:

 • Deursloten. Sluit deuren op afstand of ontgrendel ze.
 • Garagedeuren. Ontvang meldingen wanneer de garage open staat of wanneer de deur wordt geopend.
 • Lichten. Plan de verlichting om in of uit te schakelen om energie te besparen of om te zorgen dat iemand thuis is terwijl u weg bent.
 • Bewakings camera’s. Bekijk beelden van elke beveiligingscamera in realtime.
 • Thermostaten. Pas de kamertemperatuur vanaf elke locatie aan.

Als ze correct zijn geïnstalleerd, kunnen deze geautomatiseerde apparaten huiseigenaren helpen om altijd verbonden te blijven met hun huis. Maak gebruik van verbeteringen in domotica om de veiligheid, het comfort en het gemak van uw huis te verbeteren.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam