ZIZ Magazine
Image default
Beauty en verzorging

Lippen opvullen

De labia oris, dat is de Latijnse benaming voor lippen die ook in de medische wereld wordt gebruikt. Lippen zijn de vlezige uiteinden van onze mond. Ze hebben een karakteristieke roze kleur omdat de huid op deze plek erg dun is. Het voordeel is dat lippen daarom erg gevoelig zijn. Je kan er mee proeven, eten, praten of natuurlijk kussen. Het is een van de meest gebruikte onderdelen in ons gezicht.

Op het gebied van praten zorgen de lippen voor het vormen van klanken. Door de lippen te vervormen kan de akoestiek van de mond worden aangepast. Probeer maar eens te praten zonder je lippen te bewegen, het ziet er misschien lachwekkend uit maar erg goed werkt het niet. Buiksprekers zijn mensen die deze handicap overmeesterd hebben en dus wel kunnen praten zonder lippen te bewegen.

Verder spelen lippen ook een grote rol in de romantiek. Op de eerste plaats kust men via de lippen. Zoals eerder vermeld zijn lippen erg gevoelig en daarom voelt het prettig om lippen tegen die van iemand anders aan te drukken om liefde uit te drukken. Ook helpt het voor een groot deel bij het vormen van een eerste indruk. Gezichtsuitdrukkingen worden namelijk voor een groot deel bepaald door onze lippen. Staan mondhoeken omhoog dan ziet men er blij uit en staan ze naar beneden dat staat gelijk aan somberheid en ontevredenheid. Door de jaren heen kunnen lippen hun glanzende rode kleur verliezen en een beetje gaan hangen. Men kiest er dan vaak voor bovenlip opvullen. Dit opvullen gebeurt met hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stofje wat gigantisch veel water vast kan houden, het kan jou ook helpen om volle lippen te krijgen. Hyaluronzuur vervult diverse functies in het lichaam:

  • Wateropslag: het heeft de eigenschap dat het geweldig veel water kan opslaan in verhouding tot zijn massa. Het is mogelijk om wel 6 liter per gram vast te houden.
  • Drukbestendigheid: water is moeilijk samen te drukken en omdat deze stof veel water vasthoud geld dat ook voor hyaluronzuur.
  • Smeermiddel: hyaluronzuur houd gewrichten soepel en sterk.
  • Vrijhouden van wegen: voor bewegende cellen houd de stof belangrijke wegen binnen uw lichaam vrij door zijn hoge viscositeit.

Uiteraard zijn er nog veel meer andere manieren om lippen op te vullen lees er meer over op injectableklinieken.nl

http://injectableklinieken.nl