ZIZ Magazine
Image default
Aanbiedingen

Alles willen weten over je loopbaan?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt afzonderlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de bruikbare ambt te vinden? Wat is mijn passie? Hoe utiliseer ik mijn eigenschappen optimaal. Een antwoord op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ZZP’ers en carrièremannen- en dames.

 

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te helpen bij veranderingen in uw leven. Heeft u moeite met bewerkingen in uw job of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw arbeid- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat advies escorteert u bij het vinden van een oplossing op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het kwestie op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: betaalbaar met jobcheques, een traject geeft antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële ambiance, de geordende opbouw en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en persoonlijke opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur vakkundige loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gemiddelde tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Werk test

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de goede beroep voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de gepaste kant op met uw carrière? Mits u vragen heeft aangaande uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Mits u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, capitulatie, talenten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ontslagen of in opzegtermijn?

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Ondernemers

U begeert promotie maken of omtrent een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, ondernemers, carrièremannen- en lady´s die met vragen worstelen aangaande hun carrière en personeel die in hun opzeggingstermijn en tijd van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele moeilijkheden waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee accompagneert.

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Heb ik recht op jobcheques mits ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw jobcheques bestellen. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te reserveren. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw tijdsspanne van verbrekingsvergoeding.

Mits u geen recht op heeft, dan bekomt u een mail of brief met de reden waarom uw aanvraag is geweigerd. Wenst u extra info? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor kosteloos introductie.

Stap 3. Bezorg de jobcheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

 Wat mits ik mijn werk cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de jobcheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Stap 1. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Hoe zien jobcheques eruit?

Wij aanvoelen dat u het fijn vindt om te controleren of u in het bezit bent van een officiële loopbaancheque. De echte jobcheques kan u identificeren aan:

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan krijgt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

Heeft u er wel recht op? Dan krijgt u van de firma Edenred een acceptgirokaart voor € 40,- via uw mail of post.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Kennismaking met uw carrière trainer
Uitleg methode
Verwachtingen en beweegredenen bepraten
Bepraten van leer- en werkervaringen
Doelstellingen bepalen
Doe-opdrachten opzetten

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Terugkom-moment waarbij u bijeen een Individueel OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijd. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Reflecteren genomen acties, bewerkingen, verbeterpunten.

Stap 4

Loopbaanbegeleiding is een individueel procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De fasen van het proces:

Stap 3

Heeft u na het jobcoachingtraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw coach voor een kosteloos nazorggesprek. Daarin kijkt u gemeenschappelijk met uw begeleider welke stappen u verder kunt nemen.

 

Loopbaancheques

Met de jobcheques bekomt u voordelige loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobcoachingtraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens bekomt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw ambt- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor professionele loopbaanbegeleiding . De loopbaancheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/10/de-14-beste-jobsites-van-belgie/