ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Milieubewuster leven

Eigenlijk weet iedereen wel dat we met z’n allen milieubewuster zouden moeten leven. We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig mee zijn. Toch ben je er vaak niet zo actief mee bezig, want het lijkt zo veel werk en moeite. Wil je eigenlijk wel milieubewuster gaan leven, lees dan verder want we geven een aantal tips voor wat je kunt bijdragen.

 

Tip 1: warme trui

Trek vaker een warme trui aan als je thuis bent, dan hoef je de verwarming niet zo hoog te zetten. Hiermee bespaar je energie. Vind je het dan nog te koud? Denk dan eens na over duurzaam verwarmen met een warmtepomp, op deze manier kun je milieubewuster je huis verwarmen.

 

Tip 2: lichten uit

Het is een hele kleine moeite, maar doe de lichten uit als je niet in een kamer bent of als het niet nodig is. Vaak heb je aan alleen het daglicht al genoeg en is het helemaal niet nodig om lampen aan te zetten. Als je wel veel licht nodig hebt, zorg dan dat je alleen maar LEDlampen gebruikt.

 

Tip 3: pak vaker de fiets

Veel gezinnen hebben zelfs twee auto’s en dat maakt het wel erg aantrekkelijk om bij elk klein dingetje de auto te pakken. Naast dat het natuurlijk veel beter is voor het milieu om met de fiets te gaan, is het ook erg gezond en natuurlijk leuk. Als je toch veel met de auto moet reizen, koop dan een zuinige auto die een goed milieukeurmerk heeft.

 

Tip 4: was op een lagere temperatuur

Voor de meeste kledingstukken is het niet nodig om ze zo warm te wassen. Zet de temperatuur daarom vaker op 30 of 40 graden, hiermee bespaar je energie. Er is ook speciaal wasmiddel te koop dat geschikt is voor wassen met lagere temperaturen.

 

https://techneco.nl