ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Een wand bekleden

Misschien heb je een nieuw huis gekocht en ben je bezig met bedenken hoe je het wilt inrichten. Of misschien ben je toe aan wat verandering in je huidige huis. Als je denkt aan verandering, denk je snel aan een andere tafel, bank of stoelen, maar vergeet de wanden in je huis niet! Wanden hebben veel invloed op de sfeer en de uitstraling van een kamer. Door één of meerdere wanden in je huis te veranderen, voelt het net alsof je een heel ander huis hebt, zonder dat je er heel veel werk aan hebt gehad. Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het wanddecoratie betreft.

 

Als je iets wilt veranderen aan een muur dan is de makkelijkste optie om de muur te behangen. Het is een goede optie, want er zijn ontelbaar veel soorten printjes en kleuren te vinden. Je kunt behang natuurlijk op internet bestellen, maar het is ook aan te raden om naar een behangwinkel te gaan. Hier vind je allerlei boeken met het behang er in. In het echt kun je toch beter zien hoe het behang er uit ziet en kun je goed inschatten of het mooi zou staan in jouw eigen huis.
Je kunt de muur natuurlijk ook verven. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat een muur waar eerst behang op zat, vaak eerst gestuukt moet worden, omdat een muur erg glad en egaal moet zijn om het te kunnen schilderen. Het voordeel van je muur verven is wel dat je de perfecte kleur bij jouw huis kunt vinden, je kunt verf namelijk ook laten mengen totdat je tevreden bent met de kleur. Tegenwoordig kun je ook vaak testers krijgen van een aantal kleuren, die je alvast voor een stukje op je muur kunt aanbrengen.

Dan is er ook nog de mogelijkheid om voor iets bijzonders te gaan, namelijk houtstrips. Hiermee creëer je een 3D effect en het wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Deze strips laten het lijken alsof je een echte houten muur hebt.  

https://www.style4walls.com/nl/