ZIZ Magazine
Image default
Bedrijven

Wat is Solvency II XBRL?

Je komt een bedrijf binnen en krijgt gelijk termen te horen als Solvency II XBRL maar wat betekenen ze? We gaan in ieder blog zo een term bespreken. De term voor onze eerste artikel is Solvency II XBRL.

We moeten de term Solvency II XBRL even in twee delen gaan splitsen zodat we het duidelijk kunnen uitleggen. Eerst beginnen we met de term Solvency II. Solvency II is een financieel rapport. De meeste financiële instellingen zijn verplicht tot het aanleveren van deze rapport. Tegenwoordig moet dit in XBRL gebeuren. Vandaar ook de term Solvency II XBRL.

XBRL zelf is een taal dat gebruikt word voor het delen van financiële informatie over het internet. Het is een computertaal en moet dan ook door een computer gelezen worden. Deze computer is ontwikkeld door een organisatie zonder winstoogmerk en het is dan ook een open standaard. Open standaard betekent dat er geen licentiekosten betaald hoeven te worden voor het gebruik ervan.

Bedrijven die de Solvency II in XBRL moeten aanleveren maken gebruik van een tool. Deze tool is een Solvency II XBRL tool. Hiermee kunnen bestanden naar XBRL worden omgezet. Zo is het voor bedrijven mogelijk om goedkoop XBRL rapporten aan te leveren.