ZIZ Magazine
Image default
Dienstverlening

Vier tips voor het verhuizen van zware meubels

Ga jij binnenkort verhuizen? Lucky you! Verhuizen is misschien een zware taak, maar wel het perfecte moment om een nieuwe start te maken. Het verhuizen van de kleine spulletjes kost veel tijd, maar is op zich niet heel ingewikkeld. De zwaardere meubels zorgen voor wat meer moeilijkheden. Met deze vier tips krijg jij zelfs de zwaarste spullen moeiteloos je nieuwe huisje in.

Tip 1: Til nooit alleen

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is superbelangrijk: til nooit zware meubels alleen op. Nodig een vriend, familielid of buurman uit om je te helpen. Samen tillen maakt de last ten eerste een stuk lichter en voorkomt dat je jezelf bezeert. Zware voorwerpen tillen is niet heel best voor je rug en knieën. Mits je een goed ‘tilplan’ maakt heb je met een paar man die zware meubels zo vertild. Communiceer goed over wie waar staat en wie wanneer beweegt. Zo vorm je een topteam!

Tip 2: Huur een verhuislift

Als je grote meubelstukken hebt, kan het huren van een verhuislift een slimme zet zijn. Een verhuislift maakt het tillen van zware voorwerpen van of naar bovenverdiepingen een fluitje van een cent. Het bespaart je niet alleen energie, maar voorkomt ook schade aan jouw meubels en je huis. Er zijn in Nederland een hoop bedrijven die verhuisliften verhuren, zoals NL verhuislift.

Tip 3: Maak gebruik van een verhuistrolley

Voor zware banken of kasten is een verhuistrolley ideaal, ook deze zijn bij meerdere verhuisbedrijven te huur. Een verhuistrolley maakt het verplaatsen van grote meubels over lange afstanden veel gemakkelijker. Zorg ervoor dat je de trolley goed vastmaakt en duw voorzichtig. Zo kun je met bijna geen moeite je meubels over verre afstanden vervoeren.

Tip 4: Huur een verhuisbedrijf in

Als je echt helemaal stressvrij wil verhuizen, maak het jezelf dan gemakkelijk en huur een professioneel verhuisbedrijf in. Verhuisexperts hebben de ervaring en de juiste apparatuur om zelfs de zwaarste meubels veilig te verplaatsen. Het is misschien even een investering, maar bespaart ontzettend veel tijd, moeite en stress. Verhuizen is nou eenmaal een hele onderneming, maar met deze tips loopt het vast op rolletjes. Hou je verhuizing altijd zo efficiënt en veilig mogelijk!