ZIZ Magazine
Image default
Gezondheid

Waarom je colloïdaal zilver zou moeten gebruiken

Je hebt misschien die advertenties gezien voor colloïdaal zilver of CS. Ze prijzen de voordelen van deze natuurlijke verbinding en hoe het kan worden gebruikt om tientallen kwalen te behandelen. Wat is colloïdaal zilver precies en waarom zou je het gebruiken?

Colloïdaal zilver is een natuurlijk antibioticum

Wat is een antibioticum? Een antibioticum is een stof die de groei van micro-organismen kan vernietigen of remmen. Antibiotica worden gebruikt om infecties veroorzaakt door bacteriën te behandelen. Wat is colloïdaal zilver? Colloïdaal zilver is een natuurlijk antibioticum dat wordt gemaakt door puur zilver te combineren met water en een kleine elektrische stroom. Het is in staat om ziekteverwekkers te doden zonder menselijke cellen of nuttige bacteriën zoals probiotica te beschadigen. Hoe doodt colloïdaal zilver ziekteverwekkers? Colloïdaal zilver doodt ziekteverwekkers door hun celmembranen te verstoren, waardoor ze binnen 24-48 uur sterven.

Het kan rode ogen en oorpijn behandelen

Een colloïdaal zilver spray helpt bij het behandelen van de ogen van je baby of peuter, die rood en geïrriteerd zijn vanwege de veel voorkomende kinderziekte die bekend staat als conjunctivitis of roze ogen. Als je het vroeg genoeg opvangt, kun je een colloïdaal zilveren oogspoeling gebruiken om rode ogen bij je kinderen of jezelf te behandelen. Het werkt door colloïdaal zilver ongeveer vijf minuten per keer rechtstreeks op het geïnfecteerde gebied aan te brengen totdat alle tekenen van infectie verdwijnen. Volg daarna indien nodig met een rustgevend koud kompres. Voor volwassenen met matige gevallen van conjunctivitis is dit meestal voldoende.

Het doodt ringworm en andere schimmelinfecties

Colloïdaal zilver kan ook worden gebruikt om ringworm en andere schimmelinfecties zoals voetschimmel te behandelen. Dit komt omdat colloïdaal zilver de celwanden van schimmels verstoort en van binnenuit vernietigt. Het is belangrijk op te merken dat niet alle vormen van colloïdaal zilver effectief zijn tegen schimmelinfecties. Voor dit doel mag alleen colloïdaal zilver van farmaceutische kwaliteit worden gebruikt.

Het kan helpen bij de behandeling van bacteriële huidaandoeningen

Als je impetigo hebt, is colloïdaal zilver een veilig, natuurlijk antibioticum dat kan helpen bij de behandeling van je infectie. Impetigo is een bacteriële huidinfectie die wordt veroorzaakt door de stafylokokken bacterie (stafylokokken). Het veroorzaakt met pus gevulde blaren en korstjes op de huid. Colloïdaal zilver heeft antivirale eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van impetigo-infecties. Het is belangrijk op te merken dat deze behandelingsoptie impetigo niet geneest als het wordt veroorzaakt door een onderliggende aandoening zoals diabetes of rosacea. Het zal echter helpen de symptomen te verminderen, zodat je op natuurlijke wijze kunt genezen zonder antibiotische bijwerkingen zoals diarree en constipatie.

Colloïdaal zilver heeft ontstekingsremmende eigenschappen

Colloïdaal zilver wordt al lang gebruikt om ontstekingen van de ogen, mond, keel en gewrichten te behandelen. Het werkt door bacteriën te doden die ziekteverwekkende infecties veroorzaken. Het kan ook worden gebruikt om microbiële infecties in het spijsverteringskanaal of huiduitslag veroorzaakt door andere ziektekiemen te genezen.

Tip: propolis kopen?