ZIZ Magazine
Image default
Vakantie

Glamping in Spanje: De Perfecte Mix van Natuur en Luxe

Spanje staat bekend om zijn prachtige landschappen, bruisende steden en heerlijke gastronomie. Maar wat als je al deze geneugten van het land wilt ervaren zonder afstand te doen van comfort en luxe? Dat is waar glamping in Spanje om de hoek komt kijken. Glamping, een samenvoeging van “glamorous” en “camping”, biedt reizigers de kans om de natuur te omarmen zonder de gebruikelijke ontberingen van kamperen. In dit artikel duiken we dieper in op glamping in Spanje en ontdekken we ook de charme van traditioneel kamperen op campings in het land.

Glamping in Spanje: Een Overzicht

Glamping is de afgelopen jaren in populariteit gestegen, zowel in Spanje als wereldwijd. Het combineert de rustieke charme van kamperen met de luxe van een vijfsterrenhotel. Hier zijn enkele van de meest populaire glampingopties in Spanje:

 1. Safaritenten: Deze ruime tenten zijn uitgerust met comfortabele bedden, een eigen badkamer en soms zelfs airconditioning. Ze bevinden zich meestal in afgelegen natuurlijke omgevingen, zoals nationale parken of wijngaarden.

 2. Boomhutten: Voor een unieke ervaring kun je verblijven in een boomhut hoog in de bomen. Deze accommodaties bieden een spectaculair uitzicht en zijn vaak voorzien van moderne voorzieningen.

 3. Yurts: Yurts zijn traditionele ronde tenten die oorspronkelijk werden gebruikt door nomadische volkeren in Centraal-Azië. Tegenwoordig zijn ze populair voor glamping in Spanje vanwege hun ruimte en comfort.

 4. Ecologische hutten: Deze milieuvriendelijke accommodaties zijn gebouwd met duurzame materialen en worden vaak aangedreven door zonne-energie. Ze zijn perfect voor reizigers die een groenere vakantie willen.

Glampingbestemmingen in Spanje

Spanje biedt tal van prachtige glampingbestemmingen, elk met zijn eigen unieke charme:

 1. Costa Brava: Deze regio aan de noordoostkust van Spanje staat bekend om zijn mooie stranden en kristalheldere wateren. Hier kun je glampen aan het strand, omgeven door pijnbomen en mediterrane vegetatie.

 2. Sierra de Grazalema: Als je op zoek bent naar een bergachtige omgeving, is de Sierra de Grazalema in Andalusië een uitstekende keuze. Hier kun je in een rustieke yurt verblijven en genieten van wandelingen door de bergen.

 3. Catalaanse wijngaarden: Voor wijnliefhebbers is een verblijf in een glampingtent te midden van de Catalaanse wijngaarden een droom die uitkomt. Je kunt genieten van wijnproeverijen en heerlijke lokale gerechten.

 4. Nationaal Park Picos de Europa: Dit park in het noorden van Spanje biedt prachtige landschappen en mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten zoals wandelen en klimmen. Er zijn hier diverse glampingopties beschikbaar.

Traditioneel Kamperen in Spanje: Terug naar de Basis

Hoewel glamping ongetwijfeld comfortabel en luxueus is, is er ook iets te zeggen voor traditioneel kamperen op campings in Spanje. Campings bieden vaak een meer authentieke ervaring en stellen je in staat om nauwer in contact te komen met de natuur. Hier zijn enkele redenen waarom traditioneel kamperen in Spanje aantrekkelijk kan zijn:

 1. Kostenbesparend: Kamperen is over het algemeen budgetvriendelijker dan glamping. Je hebt alleen een tent, slaapzak en basisvoorzieningen nodig.

 2. Gemeenschap: Op campings heb je de kans om andere reizigers te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten. Er is vaak een gevoel van gemeenschap en gezelligheid.

 3. Terug naar de natuur: Kamperen brengt je dichter bij de natuur en stelt je in staat om te genieten van sterrenhemels en het geluid van de natuur.

 4. Avontuur: Het opzetten van een tent, koken op een kampvuur en het zelfstandig organiseren van je verblijf voegen een gevoel van avontuur toe aan je reis.

Conclusie

Of je nu kiest voor glamping in Spanje of traditioneel kamperen, het land biedt talloze mogelijkheden om te genieten van zijn adembenemende landschappen en rijke cultuur. Glamping biedt luxe en comfort, terwijl traditioneel kamperen je de kans geeft om terug te gaan naar de basis en de essentie van het buitenleven te ervaren. Wat je ook kiest, een reis naar Spanje belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarbij je kunt genieten van de perfecte mix van natuur en luxe.

https://www.glampings.com/nl/