ZIZ Magazine
Image default
Woning en Tuin

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een salontafel?

Wil je een mooie salontafel aanschaffen? Er zijn een aantal aspecten die extra aandacht verdienen als het gaat over de keuze van een salontafel. Het helpt je in ieder geval om voor jouw woonkamer de perfecte salontafel te vinden. Daarom geven we je hier wat belangrijke punten mee die je zeker ter overweging moet nemen bij de aanschaf van dit soort tafels.

De afmeting en vorm

Het is geen slecht idee om vooraf een keer goed de beschikbare ruimte voor de salontafel op te meten. Daarmee bedoelen we eigenlijk de ruimte die erover blijft om goed rond of erom heen te kunnen lopen. Meestal wordt er als richtlijn zo ongeveer 70 cm aangehouden. Door vooraf op te meten weet je precies naar welk formaat of afmeting salontafel je moet gaan zoeken.

De hoogte

Een ander belangrijk aandachtspunt is de hoogte van de salontafel. Je moet bij aanschaf goed opletten dat je er gaan last van ondervindt bij het tv kijken. Je kan bij het bepalen van de juiste hoogte voor de tafel de bank nemen. Je kan kiezen om de tafel net zo hoog als de bank te nemen. Een ander optie is om een iets lagere (dan de hoogte van de bank) salontafel aan te schaffen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld de salontafel graag als voetenbank wil gebruiken.

Materiaal en kleur

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal en de kleur. Waar gaat je persoonlijke voorkeur naar uit. Natuursteen, glas of hout zijn een paar voorbeelden van materialen. Daarnaast is de kleur en vormgeving ook van goor belang. Natuurlijk wil je dat de nieuwe salontafel mooi aansluit bij de overige inrichting van de woonkamer. Daarnaast is er nog een aspect dat invloed heeft op de keuze voor een bepaald soort materiaal. Dat is het onderhoud in combinatie met de gezinssamenstelling. Heb je bijvoorbeeld nog kleine kinderen en je kiest voor een glazen salontafel dan is de kans groot dat je regelmatig de tafel moet poetsen omdat er allemaal afdrukken van handen of vingertjes op zitten. Om maar een voorbeeld te noemen. Kijk welk materiaal het meest geschikt is of wat je het makkelijkste kan schoonmaken.

Een salontafel zonder scherpe hoeken

Heb je kleine kinderen? Dan is er nog een belangrijk aspect bij het kopen van een salontafel. Kijk bij aanschaf of de tafel geen scherpe hoeken heeft kleine kinderen kunnen zich hieraan stoten of zich bezeren. Het is beter om dan een tafel te kiezen die wat meer rond uitlopende hoeken heeft.

Onze persoonlijke favoriet is zo’n stoere boomstam salontafel. Helaas zijn deze tafels wat duurder, echter zijn ze door het gebruikte materiaal van topkwaliteit. Je ziet hem hieronder: