ZIZ Magazine
Image default
Woningen

Een slotenmaker inschakelen na een inbraak

Wanneer je te maken hebt gehad met een inbraak dan is het zeker verstandig om een slotenmaker uit Velp je sloten te laten vervangen. Veel mensen wachten totdat de verzekering is geweest om de schade op te laten maken en schakelen hierna pas een slotenmaker in om de sloten te laten vervangen. De kosten die dan vaak worden gemaakt zijn dan zeker volledig gedekt als er ook een aangifte is gedaan en de verzekering goed is geregeld. Wanneer de inbraakschade te groot is zal de politie ook adviseren direct een slotenmaker te laten komen om de sloten en schade te laten herstellen.

Waar moet je op letten bij de juiste keuze van een slotenmaker

Wanneer je een slotenmaker zoekt zul je merken dat er erg veel slotenmakers bij u in de buurt actief zijn als u online gaat zoeken. Toch zijn veel van deze websites van slotenmakers landelijk opgezet en ondersteunen ze in feite iedere woonplaats in Nederland. Kijk dus ook goed op Google maps waar een betrouwbare slotenmaker bij u in de buurt is te vinden. Beoordeel de reviews die bij het bedrijf zijn vastgelegd en wanneer alles goed is bel dan met het bedrijf en vraag om een prijsindicatie om niet voor verassingen te komen.

Kwaliteit van uw sluitwerk en politie erkend

Wanneer je tegenwoordig nieuw sluitwerk laat monteren is het belangrijk om direct te onderzoeken of dit sluitwerk ook door de Politie is goedgekeurd. Vraag dit na bij de slotenmaker want ieder jaar zijn er weer verbeteringen voor professionele sloten. Een goed slot zal bij een goede plaatsing zeker inbraak preventief werken en is dus nadat er sprake is geweest van een inbraak geruststellend en geeft meer veiligheid op herhaling. Vaak weet de slotenmaker precies welke veiligheidsklasse sloten noodzakelijk zijn en indien aanwezig kan hij deze direct plaatsen.