ZIZ Magazine
Image default
Woningen

Woningkrapte in Nederland

Net als in andere landen kampt ook Nederland met een tekort van woningen. Het wordt steeds moeilijker om aan een huist te komen. Ook worden de prijzen van een huis steeds hoger. Dit alles heeft te maken met de woningkrapte in Nederland. Er is meer vraag naar woningen dan dat er aanbod aan is. Hoewel het al iets beter gaat dan afgelopen jaren groeit het tekort nog steeds. In het hele land zijn er in 2020 331.000 woningen te weinig op de markt. Veracht wordt dat dit aantal oploopt naar 419.000 in 2025.

Minder bouwvakkers

In 2008 gingen er ongeveer 5000 bouwbedrijven failliet. Dit komt door de economische crisis in dit zelfde jaar. De impact hiervan golft nog steeds door onze samenleving. Dit heeft er echter wel voor gezorgd dat er een groot tekort is aan bouwvakkers. 40 procent van de 500.000 bouwvakkers in Nederlanden hadden 1 jaar na 2008 werk in een andere sector. Dit tekort in combinatie met de hoge materiaal kosten zorgen ervoor dat de kosten om een huis te bouwen hoger zijn geworden. Hierdoor worden de prijzen van huren en kopen ook hoger. Als je interesse hebt in een huis in Sittard dan kun je dat het beste doen via een aankoopmakelaar in Sittard. Via deze aankoopmakelaar in Sittard kun je namelijk betere prijzen krijgen dan dat je zelf moet gaan bieden. Een aankoopmakelaar in Sittard weet ook hoeveel een huis waard is ondanks de woningkrapte in Nederland.

Meer mensen in Nederland

Er is dus een grote woningkrapte in Nederland, maar hoe is deze er eigenlijk gekomen? Hoeveel mensen in Nederland wonen is bekend. Ook is bekend hoeveel woningen er zijn. Een prognose op basis hiervan zou dis niet moeilijk moeten zijn. De prognose die gemaakt was klopte in eerste instantie ook. Er werd echter een verkeerde schatting gemaakt op hoeveel buitenlanders in Nederland komen wonen. Zo werd er in 2010 voorspeld dat er in 2040 17.8 miljoen mensen in Nederland zouden wonen. Dit aantal is nu bijgesteld naar. 90 miljoen. Hierdoor is er ook een verkeerde inschatting gemaakt op hoeveel huizen er gebouwd zouden moeten worden.

https://demakelaarvandekoper.nl/aankoopmakelaar-sittard-geleen/