ZIZ Magazine
Image default
Zakelijk

Aanhangwagen onderdelen om het comfort van uw aanhangwagen te vergroten

Veilig lasten vervoeren met een aanhangwagen vraagt de nodige voorbereiding en vaardigheden. Vaak kunt u niet in een-twee-drie de weg op met een volgeladen aanhangwagen, maar met de nodige onderdelen en de juiste ingesteldheid verzekert u alvast een goede en veilige rit. In dit artikel maken we u wegwijs in enkele onmisbare onderdelen voor een comfortabel en veilig gebruik van uw aanhangwagen.

Verlichting voor uw aanhangwagen

Elke aanhangwagen is verplicht uitgerust met achterlichten en richtingaanwijzers. Daarnaast is er een grote keuze in aanhangwagen verlichting om het gebruik van uw aanhangwagen veilig en comfortabel te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan het grote aanbod markeringslampen en werklampen. Ledverlichting voor uw aanhangwagen is goedkoop en daarnaast nog eens energiezuinig ook.

Aanhangwagen onderdelen: bevestigingsmateriaal en straps

Om de uitrusting van uw aanhangwagen te vervolledigen, is het goed om een kijkje te nemen en het nodige bevestigingsmateriaal te kopen op maat van uw aanhangwagen en de lasten die u wenst te vervoeren.

De bandenspanning controleren met een drukmeter

Om het hele jaar door veilig uw aanhangwagen te gebruiken, is het aangeraden om regelmatig de bandenspanning te controleren. We raden u hiervoor aan een drukmeter of compressor te gebruiken. Stel een herinnering in uw agenda in om bijvoorbeeld elke maand eens de bandenspanning te controleren. Natuurlijk moet u direct ingrijpen als er een lek is of als u tijdens het rijden merkt dat de spanning verminderd is. Maar preventief controleren helpt u net om deze problemen te vermijden.

Zijn de lagers van uw aanhangwagen nog in goede staat?

Of u nu rijdt met een aanhangwagen om allerlei lasten te vervoeren, of bijvoorbeeld met een boottrailer of paardentrailer, de aanhangwagen moet altijd soepel meerijden. De kogellagers zijn hierbij van groot belang. Als het nodig is en u heeft hier de nodige expertise voor, kunt u de kogellagers zelf vervangen. Er is een grote keuze aan lagers in diverse maten en voor diverse aanhangwagens. Wij raden steeds aan de kogellagers preventief te controleren. Verder maken de kogellagers ook deel uit van de algemene periodieke keuring (APK) van uw aanhangwagen, maar voorkomen is beter dan genezen.

Aanhangwagen onderdelen: Is er een veiligheidskabel?

Om gerust lasten over een grote afstand te vervoeren, is het noodzakelijk om de veiligheidskabel goed te onderhouden. Daarnaast kunt u ook een extra veiligheidskabel kopen als extra onderdeel voor uw aanhangwagen. Deze veiligheidskabels zijn een goed idee om in een noodgeval uw aanhangwagen veilig te parkeren.

Welke onderdelen vindt u verder onmisbaar als aanhangwagen onderdelen? Laat zeker als reactie op dit artikel weten welk accessoire voor u het belangrijkst is!