ZIZ Magazine
Image default
Mode en Kleding

Waarom zijn regenjassen beter dan paraplu's tijdens regenachtige dagen?

Waarom zijn regenjassen beter dan paraplu’s tijdens regenachtige dagen?

Zowel regenjassen, zoals een rains regenjas en andere soortgelijke kleding, en paraplu’s hebben hetzelfde doel. Ze zijn ontworpen om water van je af te houden als het regent. Maar wat maakt regenjassen precies superieur aan paraplu’s? Er zijn veel dingen die regenjassen nuttiger maken dan paraplu’s. Met regenjassen krijg je een betere bescherming tegen de regen, betere mobiliteit en een enorm aanzienlijke bescherming tegen wind. Regenjassen overschaduwen echter niet noodzakelijk paraplu’s. Dat komt omdat paraplu’s eigenlijk een veel handiger hulpmiddel zijn om te gebruiken als het regent. Afgezien daarvan zijn paraplu’s veel goedkoper dan de meeste soorten regenjassen. Het gebruik van een paraplu of een regenjas hangt meestal af van je persoonlijke voorkeur of je huidige behoeften en situatie. Maar ja, regenjassen kunnen je beter helpen droog te blijven in vergelijking met paraplu’s.

Betere bescherming

Een regenjas dames kan in veel verschillende uitvoeringen en stijlen komen. De meeste regenjassen zijn gemaakt om lang te zijn om je hele lichaam te beschermen tegen de regen. Paraplu’s daarentegen kunnen alleen dienen als een kleine schaduw om regen te blokkeren die over je heen valt. Als de regen schuin valt, zul je zeker nat worden in sommige delen van je lichaam als je een paraplu gebruikt. Afgezien daarvan kunnen paraplu’s je niet beschermen tegen eventuele waterspatten. Met een regenjas heb je echter ten minste 90 procent van je lichaam bedekt met materialen die volledig waterdicht zijn. Je hebt zelfs een capuchon om te dragen waarmee je je hoofd kunt bedekken tegen nat worden. Houd er echter rekening mee dat regenjassen niet helemaal tot op de grond komen. Je voeten blijven nog steeds kwetsbaar, behalve als je waterdichte laarzen draagt.

Vrije beweging

Een ander groot voordeel van regenjassen ten opzichte van paraplu’s is de mobiliteit die het je kan bieden. Een paraplu zul je altijd met één hand moeten vasthouden. Dit maakt in wezen een van je handen al bezet. Afgezien daarvan hebben paraplu’s een beetje gewicht. Als je al dat gewicht op slechts één hand optelt, ontstaat er een onevenwichtige verdeling van het gewicht over je lichaam. Je zult dus meer moeite moeten doen om jezelf in balans te houden. Met een regenjas hoef je niet één van je handen bezig te houden om de regen te vermijden. Je kunt hem eenvoudig over je lichaam dragen en je twee handen vrij houden. Je kunt nog steeds op dezelfde manier lopen als je doet, waardoor je je lichter en evenwichtiger voelt.

Geweldige windbescherming

Misschien wel de zwakste factor van paraplu’s is dat ze geen bescherming bieden tegen de wind. Paraplu’s kunnen zelfs gemakkelijk worden weggeblazen of verpest door harde wind. Met regenjassen heb je dat probleem echter niet. Omdat regenjassen gewoon over het lichaam kunnen worden gedragen, heeft deze al een stevige ondersteuning om niet weg te waaien door harde wind. het zal gewoon over je lichaam hangen, hoe hard de wind je ook waait. Je moet er alleen voor zorgen dat je je regenjas goed afsluit.