ZIZ Magazine
Image default
Zakelijk

Maakt hoogsensitiviteit jou anders?

Iedereen is anders. Iedereen heeft dat ook weleens moeite om erbij te horen. Voor sommigen is dit echter moeilijker dan anderen, omdat ze iets hebben waardoor ze net ietsje meer afwijken van anderen. Er zijn namelijk mensen die erg gevoelig zijn voor prikkels. Een prikkel, ook wel bekend als stimulus, is ingewikkeld gezegd een invloed uit het milieu op een organisme. Het is dus eigenlijk alles wat je zintuigen prikkelt of wat je ervaart. Het dus bijvoorbeeld licht, geluid of geur zijn. Maar ook een sfeer of de emoties van mensen in je omgeving. Sommige mensen ervaren deze prikkels heviger dan anderen. Die mensen zullen zich dan misschien ook wel eens afgevraagd hebben ‘ben ik hooggevoelig’. Mensen die daadwerkelijk hooggevoelig zijn, beter bekend als hoogsensitief, zijn heel gevoelig voor. Vaak merken ze het snel als er aan de hand is met anderen en leven ze erg mee. Ze begrijpen anderen meer dan mensen die niet hoogsensitief zijn. Dit kan emotioneel erg zwaar zijn voor iemand.

 

Als iemand hoogsensitief is, is dit niet iets gênants. Echter ervaren mensen met hsp het wel zo. Het komt vaak voor dat ze het voor een langere tijd ontkennen. Echter is het juist gemakkelijker om het te accepteren. Hierdoor kan er eventueel een hsp behandeling starten. Dit helpt die persoon om met hun hsp om te gaan. Er wordt een professional gekoppeld aan de persoon met hoogsensitiviteit en aan de hand van speciale sessies wordt het leven van de persoon met hsp stp voor stap gemakkelijker gemaakt. Puur doordat die persoon leert om te gaan met hun hsp. Echter is de belangrijkste stap de acceptatie van hoogsensitiviteit.

 

Hsp maakt een individu wel zeker anders van anderen. Maar het maakt die persoon juist ook weer hetzelfde als anderen. Iedereen is namelijk anders. Ieder heeft iets wat ze bijzonder maakt. Deze bijzonderheden kunnen zich op allerlei manier uiten. En juist hierdoor is iedereen hetzelfde. Het is wat ons mens maakt.